Δεν σε αναγνωρίσαμε, κι ας μην έλειψες καιρό.

είναι περίπου 9. προχωρούμε μέσα στο πλήθος του κόσμου και κάπου στο σημείο του ηχολήπτη βρίσκουμε τη θέση μας.

 

έχοντας την προσοχή μας στις μύτες τών ποδιών μας, μη και μας πατήσει κανείς τα ποδαράκια, έχει κόσμο, έτσι κάνεις σε συναυλία οταν φόρας πέδιλα, προσέχεις τα δαχτυλάκια σου_ βλέπουμε κάτι χαρτάκια, φέιγ βολάν απο το γαλλικό feuilles volants, που γράφουν «τρομοκράτες τα κράτη των λαών, λευτερία στους αντάρτες των πόλεων που έχουν τα όπλα». 

 

Μαζεύω το χαρτάκι, το ξαναδιαβάζω. Πόσο ακραίο, να ζητάς ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, λόγω ιδεολογίας ακρό-επαναστατικό-αριστερής «λευτερία στους αντάρτες των πόλεων που έχουν τα όπλα»? τότε γιατί να μην κυκλοφορούμε ΟΛΟΙ με όπλα ελεύθερα, σκέφτομαι και ποιάνου ιδεολογία είναι αυτή που νομιμοποιεί την οπλοφορία?  ‘Η μήπως, θα όπλοφορούν ΜΟΝΟΝ  οι όπαδοι της εκάστοτε ιδεολόγιας? και αν αυτό συμβεί, τότε αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ? 

 

Ξανακοιτάζω το χαρτάκι, σκέφτομαι οτι ο κάθε ένας μπορεί να πεί ο,τι θέλει. Μια χαρά μέχρι εκεί. Αφήνω το χαρτάκι πάλι εκεί που το βρήκα, νιώθοντας σεβάσμο για τη διαφορετική άποψη του άλλου, διατηρώντας όμως το συναίσθημα της διαφώνιας μου. Παρόλα αυτά, ομολογώ, πως ένα κομματάκι της ρομαντικής και επαναστατικής πλευράς του εαυτού μου, χαμογέλασε στην ποιητική αφέλεια του κείμενου αυτού και στην δυνατότητα ελεύθερου λόγου που έχουμε σήμερα. 

 

Κάπου εκεί, ακούγεται σιγά σιγά, μελωδικά ο γλυκός και νοσταλγικός ήχος μιας τρομπέτας. Η συναυλία ξεκινά. Η Τεχνόπολις μυρίζει μαριχουάνα, ο κόσμος τραγουδά δυνατά, κεφάλια κινούνται δεξιά-αριστέρα, να καταφέρουν να κλέψουν μια είκονα απο τη σκήνη… αρχίζει και ξεδιπλώνεται ένας παλμός…η ζέστη των σωμάτων…ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τραγουδά.

 

Το κομμάτι τελειώνει, χειροκτρότημα… και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου λέει: » Επειδή θεωρώ την Αναρχία τον πιο ποιήτικο τρόπο να ζεί κανείς αυτή τη ζωή…ε…ξέρω οτι κάποιοι απο το κοινό έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις…όμως θέλω να ακούσετε κάτι που έχει να μας πεί η συντρόφισσα τάδε, και επειδή ντρέπεται να βγεί στο μικρόφωνο όπως ντρέπομαι και εγώ, άπλως θα την ακούσουμε…»

 

Ακούγονται συνθήματα απο κάποιο γκρούπ αρκετών ανθρώπων…κάτι πίανει το αυτί μου στο σύνθημα για Πύρηνες της Φωτιάς, νιώθω μια ένταση στο πλήθος, κάτι χαοτικό, ακούμε απο το μικρόφωνο, μια νέαρη φωνή, να μας ανακοινώνει για της συνθήκες κράτησης μιας άλλης συντρόφισσας, στις φυλακές κορυδαλλού εάν δεν απατώμαι, σηκώνεται πανό ακριβώς στο κέντρο της σκηνής, αρκετά μεγάλο, δεν καταφέρνω να διαβάσω τι λέει, τι συμβαίνειαναρωτιέμαι, γίνονται όλα πολύ γρήγορα, αντιλαμβάνομαι οτι αυτό που συμβαίνει δεν μου αρέσει κάθολου, ακούγονται και άλλα συνθήματα απο άλλο σήμειο. 

 

Μια οργανώμενη κίνηση. 

 

Νιώθω «καπελωμένη».  Ασφυκτιώ. Είμαι σε σύγχιση. Εχει κάτι το βίαιο ολο αυτό. Δεν μου μοιάζει καθόλου γοητευτικό ούτε και ποιητικό, όπως νωριτέρα προανέφερε εισαγωγικά ο καλλιτέχνης…

 

 Μα δεν ήρθαμε σε μια ανοιχτή συναυλία, που γίνεται για τις συνθήκες στις φύλακες, ούτε ήταν μια συναυλία δωρεάν…. τι υποκρισία είναι αυτή, πρώτα να πάρεις τα χρήματα, σαν καλός καπιταλιστής και μετά να κάνεις προπαγάνδα για μια τρομοκρατική οργάνωση? εν αγνοία μας?  

 

και αν παραμείνω στο live δεν στήριζω με την παρουσία μου, τους Πυρήνες την Φωτίας? την ιδεολογία «οι ανταρτες των πόλεων εχουν δικαίωμα να έχουν όπλα'»?  

 

και γιατί να στηρίξω και έσενα Θανάση, πάλι με την παρουσία μου και την χρηματική μου συνεισφορά, να δίνεις podium σε τόσο εξτρεμιστικές απόψεις? και έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή? που το καζάνι βράζει?  

 

Πώς μας παγίδευσες έτσι? 

 

Νιώθω αήδια, εγκλωβισμό, νιώθω τον παραλογισμό των ημερών ολοένα και να αυξάνεται. Ανησυχώ. 

που θα πάει όλο αυτό? τι μας περιμένει?

 

Η ανακοίνωση για τις συνθήκες στις φυλακές τελειώνει. Περιμένω να δώ πως θα αντιδράσει η μάζα. 

Κοιτάζω γύρω μου να δω, βλέπω κάποιον που λέει θα φύγω μαλάκα… νιώθω πως θέλω να κάνω το ίδιο. Νιώθω  αισχρά χειραγωγημένη. Βιασμένη. 

 

Δεν βλέπω κάποιες αποχωρίσεις, δεν ακούω κάποια αντίδραση, θέλω να φωνάξω «Τα χιλιάρικα ευρώ όμως τα μάζεψες και σήμερα, ιδεόλογε ποιητή».

 

Είμαι όμως μόνο μια. Καταλαβαίνω οτι αυτή η παρέα δεν με χωρά. Και εαν υπάρχει ένας τρόπος να επικοινωνησω τη δυσαρέσκεια μου, είναι η αποχώρηση μου απο τη συναυλία. 

 

Το κοινό χειροκροτά. Κάποιοι ελαφρώς μουδιασμένοι. Κάποιοι αρκετά πιο θερμά. Μου είναι πλέον ξεκάθαρο, πως η ανοχή στο οτιδήποτε ακραίο  έχει ξεπεράσει τα όρια κάθε λογικής.

 

Αν σήκωνε πανό η Χρυσή Αυγή, θα παραμέναμε στη συναυλία? και ποιά η διαφορά να υποστηρίζεις τους Πυρήνες της Φωτιάς απο την Χρυσή Αυγή. ΟΙ μεν πρώτοι υποστηρίζουν ξεκάθαρα τα όπλα. Αρα δεν είναι  ακόμα πιο εξτρεμιστές απο τους Χρυσαυγίτες?  τολμώ να σκεφτώ. 

 

γιατί και κάποιοι απο τους τριγυρινούς δεν σκέφτονται έτσι? Είναι τόσο ξεκάθαρα όλα αυτά. Τι συμβαίνει? Τι μας περιμένει?  Γιατί δεν βλέπουν» Γιατί εθελοτυφλούν? 

 

Σκέφτομαι οτι το «εντάξει μωρέ..» δεν μας οδηγεί πουθένα πια, πέραν της  ολικής καταστροφής. 

Ετσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. με το «ενταξει μωρέ». 

 

Φεύγω. 

 

 

και τα 12 ευρώ? πως θα πάρω πίσω τα 12 ευρώ? γιατί με έκλεψες Θανάση Παπακωνσταντίνου? πρέπει να πάρω τα χρηματά μου πίσω. δεν μου περισσέουν να τα χαρίζω. Ειδικά σε αυτούς με πολλά φράγκα, όπως είσαι εσύ Θανάση. 

 

Πηγαίνω στο ταμείο. Είμαι εξοργισμένη. 

 

αννα: παρακαλώ θέλω να νου δώσετε τα χρήματα μου πίσω, γιατί δεν ήρθα εν γνώση μου σε μια πολιτικά χαρακτηρισμένη συναυλία. Αυτό που σύνεβει μέσα στο συναυλιακό χώρο είναι απαράδεκτο. Αρνούμαι να στηρίξω με τα χρήματα μου και τη συμμετοχή μου, μια συναυλία που γίνεται βήμα οργανωμένα, για την προώθηση εξτρεμιστικών ιδεών, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. 

ταμειας 1: (με υφος) δημοκρατια εχουμε. 

 

αννα: αυτο που συνέβει στο συναυλιακό χώρο είναι αντιδημοκρατικό. παρακαλώ θέλω να νου δώσετε τα χρήματα μου πίσω, γιατί δεν ήρθα εν γνώση μου σε μια πολιτικά χαρακτηρισμένη συναυλία. Αυτό που σύνεβει μέσα στο συναυλιακό χώρο είναι απαράδεκτο. Αρνούμαι να στηρίξω με τα χρήματα μου και τη συμμετοχή μου, μια συναυλία που γίνεται βήμα, οργανωμένα, για την προώθηση εξτρεμιστικών ιδεών, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. 

 

ταμειας 1+2: τι σας πείραξαν κάποια φέιγ βολάν?

 

αννα: (εξηγω στις ταμείες όλο στο συμβάν και επαναλμβάνω τα παραπανω)

 

ταμειας 2:  σας αναγκασε κάποιος να σηκώσετε κάποιο πανο? (με ύφος συμπαράστασης στον καλλιτέχνη, και αποστοφής σε έναν λογικό τρόπο σκέψης)

 

αννα:  κυρία μου, για να μπώ σε αυτόν το συναυλιακό χώρω έπρεπε να πληρώσω. Eαν γνώριζα οτι ή συναυλία είχε τέτοια πολιτική χροιά, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ.  αυτή τη στιγμή όμως, έχω παραπλανηθεί και έχω συμμετέχει, κατόπιν παραπλάνησης πάντα, σε μια μια συναυλία που γίνεται βήμα, οργανωμένα, για την προώθηση εξτρεμιστικών ιδεών, την προπαγανδα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. θέλω τα χρήματα μου πίσω. 

δεν θα λείψουν σε κανέναν. απο ότι είδα, έχει πάρα πολύ κόσμο και θα πληρώθειτε όλοι. εμένα όμως θα μου λείψουν. δεν είμαι σε θέση να κάνω αγαθοεργίες και να τα χαρίσω στον κύριο Παπακωνσταντίνου και στην εταιρία σας . 

 

ταμειας 2: ναι αλλά αν σας δώσουμε τα χρήματα σας πίσω, η ταμείας θα τα βάλει απο την τσέπη της. 

 

αννα: αυτό μπορείτε να το συζητησετε με τον κύριο Παπακωνσταντίνου. Γιατί δεν τα ζητάτε απο αυτόν? δώστε μου τα χρηματά μου τώρα πίσω. 

 

ταμειας 1+2: αυτό που κάνετε είναι απαράδεκτο. έχουμε δημοκρατία. ο καθένας κάνει ο,τι θέλει. (!!!)

 

αννα : (ακουγοντας αυτό, συνειδητοποιώ καθαρά, οτι ο ελληνικός λαός είναι σε πλάνη.) Δώστε μου τα χρήματα μου τώρα πίσω. Μπορούμε και να διαφώνουμε. Δώστε μου όμως τα χρηματά μου πίσω. Σας εξήγησα. 

 

Εξαφνα, μου δίνουν τα 12 ευρώ πίσω. Λέω ευχαριστώ πολύ, τα βάζω στην κωλότσεπη και φεύγω. 

 

Είμαι πάρα πολύ ταραγμένη. Αντιλαμβάνομαι πλέον, οτι ο ασθενής είναι πλέον κλινικά νεκρός.

 

Φοβήθηκα να αντιδράσω ανοιχτά, δηλώνωντας τη δυσαρεσκεία μου με μια φωνή ενάντια σε αυτό που συνέβαινε, φοβόμουν την ώρα που ζήταγα τα χρήματα πίσω και υπερασπιζόμουν το δικαιωμά μου στην ελευθερία και τη δημοκρατία, φοβάμαι και τώρα που γράφω αυτό το γράμμα σκέψεων, ανησυχίας, μαρτυρίας. Ποίος θα το δεί και τι θα πεί. Και τι συνέπειες θα έχει αυτό. 

 

Και εάν τελικά φοβόμαστε να πούμε ότι θέλουμε, άλλα όχι να κάνουμε ότι θέλουμε, τελικά που ζούμε. 

Σε μια δημοκρατία? ή σε έναν ανερχόμενο Σκοταδισμο?

 

Δεν τολμώ να το πώ αλλιώς. 

Υ.Γ.: Διάβασα τη δημοσίευση αυτή πριν από λίγο στο Facebook και την αντιγράφω εδώ αυτολεξεί και χωρίς καμία παρέμβαση. Συμφωνώ εν μέρει με την κοπέλα που την ανήρτησε, το όνομα της οποίας δεν θα αναφέρω.

Ήμουν κι εγώ στη συναυλία. Αγαπώ πολύ το Θανάση Παπακωνσταντίνου. Κι εγώ πάγωσα με το βήμα που δόθηκε για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Είναι γεγονός: το μήνυμα υπέρ της συντρόφισσας των Πυρήνων της Φωτιάς που αρνείται τον κολπικό έλεγχο στις φυλακές Θήβας και κάλυψε την κάμερα που εξ’ αυτής της αιτίας τοποθετήθηκε στο κελί της ουδεμία σχέση είχε με τη συναυλία, και κακώς ακούστηκε αμέσως μετά το Σαν Μικέλε.

Φάουλ, Θανάση. Μπορεί να μην έφυγα, όπως η Άννα, αλλά δεν το κρύβω: Χτες δεν σε αναγνώρισα.

114 σκέψεις σχετικά με το “Δεν σε αναγνωρίσαμε, κι ας μην έλειψες καιρό.

  1. Όσο διάβαζα το κείμενο της κοπέλας της έδινα απόλυτο δίκιο και σκεφτόμουν ότι ούτε εμένα θα μου άρεσε να βρίσκομαι οπουδήποτε συμπαραστέκονται στους ΣΠΦ, Όχι γιατί θεωρώ ένοπλη επανάσταση τις κατσαρόλες, αλλά γιατί θεωρώ ΓΤΠ (να μείνουμε στα 3 γράμματα) τις ανακοινώσεις και τη δράση τους.

    Μετά ήρθε το δικό σου σχόλιο και θέλω να ρωτήσω κάτι: Η ανακοίνωση που διαβάστηκε αφορούσε μόνο την άρνησή της να υποκύψει σε μια τόσο εξεφτελιστική εξέταση ή είχε κάποια πολιτική χροιά υποστήριξης των ΣΠΦ γενικά; Το δεύτερο δεν έχει θέση σε καμία συναυλία που δε οργανώθηκε γι’ αυτό το σκοπό. Αν η ανακοίνωση αφορούσε το πρώτο όμως, καλό θα ήταν το δικαίωμα του ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ στην αξιοπρέπεια να μην μας ενοχλεί γιατί αλλιώς θα έρθει η σειρά μας.

  2. πιο άκυρη, πεθαίνεις. πες στην Άννα όταν θα μάθει ότι για κάθε όμορφη ζακετούλα που φοράει από του Ζάρα, έχουν χαθεί μερικά δάχτυλα και παιδικές αθωότητες, να πάει να ζητήσει τα χρήματά της πίσω. μαζί με το μυαλό της.

  3. επίσης, πες στην Άννα ότι πήγε στη συναυλία του Παπακωνσταντίνου ν’ακούσει τον στίχο «όσες κι αν χτίσαν φυλακές, κι αν ο κλοιός στενεύει, ο νους μας είναι αληταριό, που όλο θα δραπετεύει». Πήγε στη συναυλία του Θανάση για να ακούσει για το πτυελοδοχείο του Μπακούνιν. Θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένη για το τι πήγαινε να ακούσει. Δε νομίζω ότι την έσυρε κανείς στη συναυλία. Εκούσια πήγε. Όπως είπε και η ταμίας δημοκρατία έχουμε.
    Αυτός ο «καπιταλιστής» έδωσε βήμα σε έναν άνθρωπο να μιλήσει για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης ενός άλλου ανθρώπου. Αυτός ο «καπιταλιστής» έχει παίξει σε περισσότερες δωρεάν συναυλίες αλληλεγγύης σε κάθε είδους κοινωνική ομάδα από όσες όλοι μαζί οι ψευτοκομμουνιστές συνάδελφοί του. Αυτός ο «καπιταλιστής» θυσίασε δύο λεπτά από τον -υπερπολύτιμο αναμφίβολα- χρόνο της Άννας για να επιτρέψει σε έναν άνθρωπο να ακουστεί. Κι όσο για τον ατυχέστατο παραλληλισμό με τη Χρυσή Αυγή, ας θυμηθεί η Άννα ότι αυτή η ναζιστική οργάνωση εισβάλλει καθημερινά στα σπίτια μας μέσω των ΜΜΕ. Τι να κανω, Άννα? Να παω στη ΔΕΗ να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω?

    1. επισης να ρωτησουμε την αννα αν ξερει και τους ναυτες της κροστανδης..

  4. κλαιω απο τα γελια πραγματικα με αυτο το αρθρο!!δηλαδη συγγνωμη αννα μου εσυ σε ποιανου τη συναυλια νομιζες οτι θα πας?στο χατζηγιαννη ή στη βισση?γιατι ο θανασης απο την αρχη της καριερας του δν ντρεπεται να ταχθει απεναντι στο βουρκο και τη σαπιλα του συστηματος και ναι γιατι οχι να υποστηριξει κ αυτους που αντιστεκονται με τακτικες πιο ακραιες..αν ειχες ιδεα γενικα για το εργο του θαναση(ιδεα που θα σου εδινε τοτε το δικαωμα να τον κρινεις με αυτον το τροπο) θα ηξερες οτι ο θανασης ειναι ενας ρομαντικος αναρχικος,ειναι κατα της βιας αλλα κατανοει τη βια των αδυνατων περισσοτερο απο τη βια των αφεντικων..δν καταλαβαινω γιατι σε πειραξε τοσο το οτι βγηκε η κοπελα χθεσ και μιλησε για τισ απαραδεκτεσ συνθηκες στις οποιες ζει η κρατουμενη,,ειδικα οντας γυναικα..και σε εμενα προκληθηκε μουδιασμα αλλα ηταν απο την αηδια της ιδεας του τι περναει η κοπελα αυτη..δν εχω καμια σχεση με το χωρο της αναρχιας και της τρομοκρατιας αλλα στις μερεσ που ζουμε η αληλεγγυη ειναι το ελαχιστο που μπορουμε να κανουμε..οσο για τη συμπεριφορα σου στο ταμειο,,,τι να πω..εισαι και περηφανη,,το να βαζεις στη διαδικασια αυτη 2 υπαλληλους στα ταμεια του τεχνοπολις που ειλικρινα ποσο νομιζεις οτι αμειβονται να σου δικαιολογηθουν και να επανορθωσουν για κατι που εσυ θεωρησες παραλογο αλλα για το οποιο αυτες δεν ειχαν ουδεμια ευθυνη ειλικρινα δεν σε τιμα καθολου…
    Τελος για την αναρτηση στο fb που σε βρηκε και συμφωνη,,να πουμε στη κοπελα που το ανεβασε και σε εσενα φυσικα γιατι αποτι φαινεται δν εχεις ιδεα οτι στο san michele ο θανασης αναφερεται και στον μπακουνιν που ειναι κορυφαιος θεωρρητικος του αναρχισμου..οποτε δεν νομιζω οτι ειναι ο θανασης αυτος που σας κοροιδεψε αλλα ειστε εσεις οι ιδιοι που κοροιδευτε τους εαυτους σας και υποκρινεστε οτι διαφερετε απο τη μαζα,ενδιαφερεστε για τη τεχνη ενδιαφερεστε για τον ανθρωπο αλλα στην ουσια δεν ειστε τιποτα αλλο απο στενομυαλοι μικροαστοι…

    1. προς θεου μη λες τετοια θα τις βαζεις τωρα να ψαχνουν στιχο στιχο μηπως τοσα χρονια αγαπαγανε και δεν ξερανε τι (απαντηση:δεν ξερανε)

  5. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι άνθρωποι μπερδεύουν τόσο την αγάπη προς τη μουσική του καλλιτέχνη με την αποδοχή των απόψεων του καλλιτέχνη. Όταν πάω σε μια επαγγελματική συναυλία το κάνω για να ακούσω (ή αλλιώς να καταναλώσω) τη μουσική που μου αρέσει, όχι για να μου τρίψει κάποιος στη μούρη προπαγάνδα. Απο τη στιγμή που το προιόν-υπηρεσία που μου πουλάς είναι άλλο απο αυτό που μου υποσχέθηκες, έχω κάθε δικαίωμα να ζητήσω τα χρήματα μου πίσω.

    1. μπορειτε στο μελλον να αναζητησετε αλλες επαγγελματικες συναυλιες που να καλυπτουν τις πελατειακες/καταναλωτικες σας αναγκες καλυτερα

    2. αχααα,,μάλιστα..μήπως θές να σου στέλνει από πριν ο θανάσης τη λίστα με τα τραγουδια που θα πει ωστε να δεις αν το προιον που προκειται να αγορασεις συμβαδιζει πληρως με τη τιμη του?και για να καταλαβω,,ο θανασης τι σου ειχε υποσχεθει??οτι δεν θα δωσει βημα σε καποιον αναρχικο να μιλησει?μηπως τον μπερδεψες με αλλο θαναση?γιατι αυτος ο θανασης εχει δωσει κ αλλες φορες βημα σε ατομα να κανουν ανακοινωσεις,αυτος ο θανασης πηγαινει σε συναυλιες αλληλεγγυης και παιζει σε στεκια αναρχικων..ισως τα social media δεν σε ενημερωσαν καλα γιαυτον τον καλλιτεχνη..

    3. Όταν διαβάζω την παράγραφο σου, πραγματικά μου έρχεται να κλάψω με την βλακεία που σας έχουν ποτίσει. Η τέχνη δεν είναι προϊόν-υπηρεσία, όπως θέλουν οι δούλοι του χρήματος να την παρουσιάσουν. Αφού υπάρχει κόσμος που βλέπει την τέχνη έτσι, ελπίζω στο μέλλον τέτοιες κινήσεις απο τους πραγματικούς καλλιτέχνες να αυξηθούν σε συχνότητα. Έτσι οι υπόλοιποι θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τον καλλιτέχνη που συνειδητά επιλέξαμε να ακούσουμε.

      Όσο για την Άννα καλά έκανε και έφυγε, αλλα καλό είναι την επόμενη φορά να ενημερωθεί καλύτερα για τον καλλιτέχνη που επιλέξει να ακούσει. Μπορεί αν δεν της αρέσουν τα τραγούδια του να ζητήσει πάλι τα χρήματά της πίσω. Δεν φταίει κανείς Αννούλα αν οι επιλογές σου είναι λάθος.

      1. Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος επιλογές, έχουν τη σημασία που εμείς τις δίνουμε. Ας πούμε οτι σου αρέσει ένας καλλιτέχνης ο οποίος είναι γνωστός για τις ασυνήθιστες θρησκευτικές του πεποιθήσεις και που προφανώς δεν σε αφορούν. Πας στη συναυλία και σε κάποιο σημείο λέει… και τώρα θα δώσω το μικρόφωνο σε κάποιον να μας μιλήσε για «τα παιδάκια στην Αφρική που πεινάνε» και για «την αλήθεια του μεγάλου Βισνού/Εωσφόρου/Γιαχβέ». Αν απομονώσεις το περιεχόμενο του περιστάτικου, μπορείς να δεις για ποιό λόγο αντέδρασε η κοπέλα. Όσο για το τι είναι και τι δεν είναι η τέχνη, είναι μεγάλη συζητήση. Αλλά απο την στιγμή που κάτι έχει τιμή είναι αναπόφευκτα καταναλωτικό αγαθό, είτε σου αρέσει είτε όχι.

      2. προς δουλο του χρηματος..δεν καταλαβα δηλαδη,επειδη πολυ επαιξε και στο συγκεκριμενο αρθρο το θεμα του ποσα λεφτα ειναι το εισητηριο και ποσα λεφτα εχει ο θανασης και τα λοιπα..πρωτον ο θανασης δεν ειναι μονος του εχει απο πισω του 15 ατομα να πληρωσει,δευτερον ειναι ο συναυλιακος χωρος ο οποιος δεν ειναι διολου φθηνος και χιλια ακομα πραγματα..και στο κατω κατω δεν σας αναγκασε κανενας να πληρωσετε το καθολου ευκαταφρονητο οπως λετε ποσο των 12 ευρω για να ακουσετε εναν καλλιτεχνη ο οποιος ειναι γνωστο οτι τασσεται ανοιχτα και μεσα απο συναυλιες και μεσα απο συνεντευξεις του υπερ της αλληλεγγυης του σε ατομα αυτου του χωρου..και οπως ειπε κ ο θανασης στο σχολιασμο εδω δεν μιλαμε για αλλυλεγγυη στη τρομοκρατια ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ..
        ξυπνάτε ρεεε,θα μας φανε ζωντανους μη τρωγομαστε μεταξυ μας..βγαλτε τις παρωπιδες οχι αυτος ειναι αναρχικος οχι αυτος ειναι κκες ενας ειναι ο εχθρος..οι βαρδινογιαννιδες που σκοτωνουν κοσμακι για να επεκτεινουν τις επιχειρησεις τους και οι τσοχατζοπουλοι με τα γυναικουδια τους που τρωνε τα λεφτα του κοσμακι για να πανε αυθημερον στην ισπανια για να κανουν σπα!!!
        γιαυτο δεν θα συζητησω για το παραληρισμο Βικυς σταματη με τη κοπελα απο τους πυρηνες!!ο τσοχατζοπουλος εχει στη τραπεζα 80000000 ευρω βγαλμενα απο τις μιζες με τα υποβρυχια,,και με αυτα η κυρια σταματη εκανε υπερπολυτελη ζωη..
        με τους πυρηνες της φωτιας δεν συμφωνησα ποτε αλλα κατανοω το μισος και την αγανακτηση αυτων των παιδιων για την αδικια του κοσμου στον οποιο ζουμε,οποτε δεν θεωρω οτ συγκρινεται η αλληλεγγυη που πρεπει να δειξουμε σε ενα ατομο που τασσσεται απεναντι στα λαμογια του συστηματος με μια κυρια που εμενε σε μουσειο στο κολωνακι και ουτε με μια κυρια που μεσα στην »αγανακτηση» της μαχαιρωνει μεταναστες οι οποιοι δεν εχουν να φανε..

  6. Λατρεύω αυτή την καραμέλα-πιπίλα-κατηγόρια που έχει ακουστεί μέχρι και σε μάθημα αγγλικών, συνοδευόμενη πάντα από απαξιωτικό υφάκι / σούφρωμα μύτης. «Εσείς οι στενόμυαλοι μεσοαστοί…» Γιατί αλλιώς, δεν μπορούμε να δώσουμε τον απαραίτητο τόνο υπεροψίας του ψαγμένου/γνώστη στο κείμενο ή στον λόγο μας…

    1. δεν είναι θέμα τόνου υπεροψίας γενικά… για να μαθαίνουμε και λίγα πράγματα, ταξικός προσδιορισμός είναι.

  7. η εμπάθεια των περισσοτερων και το επιπεδο της βίας που εχει ο λογος τους σε αυτό το πόστ δειχνουν παρα πολλα απο μονα τους.

    Οπως και ο ρατσισμος. “πες στη φιλη σου την αννα να μαθει ποιος ειναι ο μπακουνιν” (λες και δεν ξερουμε) “στενομυαλοι μικροαστοι” “σε ποιανου συναυλια νομιζες οτι πηγαινες? στης βισση ή στου χατζηγιαννη?” (χαζη ξανθια, ανεγκεφαλη κτλ), “πες στην αννα να ζητησει πισω μετα τα χρηματα της και το μυαλο της”
    δεν θα σταθω σε ομως σε αυτα. τι νοημα εχει αλλωστε?

    ναι, το να μιλησεις για τις αθλιες συνθηκες κρατησης σε φυλακες ειναι χρεος. Μπορεις επισης να το κανεις χωρις να δωσεις βημα σε αλλον. ειδικα εαν γνωριζεις τι συμβαινει και μπορεις και θες να μιλησεις για κατι τετοιο μονος σου. να εκφερεις γνωμη δηλαδη.

    Το να δώσεις όμως βημα στο να “πλεχτει” μια ολοκληρη κινηματογραφικη σκηνη με ανακοινωση απο μια φωνη χωρις προσωπο, με πανο, συνθηματα, μιας τρομοκρατικης οργανωσης ειναι κατι διαφορετικο.
    τοτε δεν μιλαμε πλεον για μια μαρτυρια που γνωμονα εχει την αναπτυξη της συνειδησης. και σε αυτο το θεμα αναφερεται το ποστ.

    αναφερεται στο γεγονος οτι συνεβησαν πολλα περισσοτερα απο αυτο και το λυπηρο, απογοητευτικο και ακρως επικινδυνο ειναι οτι ολοι εσεις που έχετε την ¨αληθεια” με το μερος σας, δυστυχως, δεν πηρατε πρεφα.

    1. για ποια εμπάθεια μιλάς?και για ποιο ρατσισμό?για ποια κινηματογραφικη σκηνη?οταν εσύ η ίδια δημιουργείς μια ολόκληρη κινηματογραφική σκηνή στο τεχνοπολις συμπεριλαμβανοντας στο ρόλο του κακοποιου και απλούς εργαζομένους και στη συνέχεια ακολουθούν ποστ στο fb ώστε να πάρεις συγχαρητηρια που αντισταθηκες με τοσο δυναμισμο απεναντι στο τρομοκράτη θανάση που είχε το θρασος να αφήσει να μιλήσει μια κοπελα η οποια οπως ξεκάθαρα ειπε ντρεπόταν να βγει να μιλήσει στη σκηνη,,,νομίζω άλλος ειναι ο σκηνοθέτης εδώ..οσο για τον ρατσισμο τι να πω,,οταν βουλώνεις τα αυτιά σου επιλεκτικά απομονώνεις περιστατικά και αντιδράς με αυτόν το τρόπο απέναντι στο άκουσμα των συνθηκών στις οποίες ζεί η κρατουμενη μόνο και μόνο επειδή ήταν μέλος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης τοτε συγγνωμη που θα στο πω αλλα εσυ είσαι η ρατσιστρια..
      και τι παραπάνω συνέβη που δεν καταλάβαμε εμείς οι χαζοι?το ότι μύριζε μαριχουανα?ουτε εγώ τη γουστάρω η αληθειά ειναι αλλα τόσα χρόνια συναυλιών ξέρω που παω,,γιαυτο αλλωστε και δεν φοράω ποτε σανδαλάκι,,,μη μου χαλασει και το πεντικιουρ…ίσως τελικα ήταν αυτο που σε ενόχλησε,,,τα νυχια που χαλασαν ..επρεπε και γιαυτα να ζητησεις απο τις υπαλληλους να σου δωσουν το μεροκαματο τους!!!

    2. Άννα, πολλά μπορεί να συνέβησαν στο παρασκήνιο, που μπορεί μέσα στην χαρά τους ο κόσμος να μην παρατήρησε. Αυτό όμως που θα έπρεπε αυτήν την περίοδο να σε ανησυχεί περισσότερο, είναι η βία που βιώνει ο Έλληνας καθημερινά απο τα ΜΜΕ και το κράτος, το οποίο ψηφίζει ξανά και ξανά, με πλήρη παράβαση του Συντάγματος. Αυτά εσύ τα παίρνεις πρέφα?
      Βέβαια θέλω να σου δώσω ένα δίκιο. Δεν μου άρεσε καθόλου το «δημοκρατία έχουμε, κάνει ότι θέλει». Η ελευθερία μου στην δημοκρατία τελειώνει εκεί που αρχίζει του συμπολίτη μου. Κανονικά θα έπρεπε να σου επιστρέψει τα χρήματα δίχως δεύτερη κουβέντα..

    3. αννα, το ότι πλέχτηκε κινηματογραφικό θέαμα παρασκηνιακά πώς σου έχει κολλήσει σαν ιδέα? Γενικά οι παρεμβάσεις έτσι γίνονται. Πάνε οι παρεμβαίνοντας και ζητάνε το μικρόφωνο για να μιλήσουν στον κόσμο που υπάρχει στον χώρο. Εφόσον δέχεσαι ότι το να μιλάς για τις συνθηκες στι φυλακε΄ς είναι χρέος, τι θα ήθελες? Να έλεγε «δν θα το πειτε εσεις το κειμενομ θα κανω μια αναφορα εγω»? Γιατί? Δεν έχουν δικαιώμα και αυτοί, ό,τι απόψεις και να έχουν, να ενημερώσουν για το ζήτημα ο ίδιοι? Εξάλλου, στην ανακοίνωση ΔΕΝ είπαν ζήτω η ΣΠΦ ούτε τα αντάρτικα πόλης. Για την απομόνωση εν είδη βασανιστηρίου της Όλγας Οικονομίδου είπανε. Τώρα ότι ντρεπόταν η μικρή η κοπέλα δν είναι περίεργο. Εσύ φαντάζεσαι ότι έγινε για υποβλητικό εφέ δλδ? Και τα συνθήματα επίσης λογικά είναι.,Φαντάζομαι και κόσμος από τη συναυλία θα φώναξε.

      Καταλήγω λέγοντας πως ο τρόπος που και εσύ και ο αναδημοσιευτής του κειμένου σου, προσπερνάτε τόσο εύκολα το ζήτημα που θίχτηκε είναι απλά απαράδεκτο.

  8. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη Ιδεολογική Ατίμωση για έναν άνθρωπο να διχάζει την εθνική ενότητα.Το είδαμε και στην λογική του Αμυρά,το είδαμε και με την βια του Φασισμού της Χρυσής Αυγής,το βλέπουμε έστω και λεκτικά από τους καλλιτέχνες;;;; ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ;;; Πρέπει σε τέτοια περίπτωση να παρέμβει εισαγγελέας, ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να είναι ότι θέλει. Αλλά όταν η δολοφονική αντίληψη μπαίνει μπροστά τότε δεν διαφέρει από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και είναι επικίνδυνοι.Και μην πει κανείς «δημοκρατία έχουμε ότι θέλει κάνει» η «Έτσι είναι ο Παπακωνσταντινου, αναρχική στιχουργία»…όχι φίλοι μου!!! ο κ.Παπακωνσταντίνου είναι διασκεδαστής για αυτό πληρώνεται,όχι να στηρίζει Φονιάδες-Τρομοκράτες.Αν θέλει να κάνει πολιτική να βγει δημόσια και να τοποθετηθεί.Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ιδεολογική ατίμωση να στηρίζεις φονιάδες.

    1. Μα ναι πια, ειναι δυνατον να παιρνει πολιτικη θεση καλλιτεχνης και την εκφραζει και στην ιδια του συναυλια? οι καλιτεχνες που κατεξοχιν πρεπει να μην εχουν πολιτικο λογο? αισχος!!!
      Οχι φιλε βασιλη,ο Θανασης με αυτη τη κινηση βγηκε ηδη δημοσια και τοποθετηθηκε ας μην κρυβομαστε.τι αλλο χρειαζεται!!!!!Πρεπει απλως καποιος θαραλλεος μαζί με την επιστροφή του εσιτηριου να κανει και εισαγγελικη παρεμβαση για να μαθει απο δω και περα να τραγουδαει τη Φειρουζ χωρις πολλα πολλα

    2. εγώ θέλω να μου πεις ποιους σκότωσαν και τους αποκαλείς «φονιάδες». στην δημοκρατία δεν είσαι ένοχος αν δεν καταδικαστείς.

    3. ο Θανάσης Παπακωνσταντινου φιλε δεν ειναι διασκεδαστης,,ειναι καλλιτεχνης..οι στιχοι και τα τραγουδια του ειναι στιχοι για να σκεφτεις..δεν ειναι ουτε στιχοι για αγαπη ουτε dance hitakia..και στο κάτω κάτω δεν καταλαβαινω γιατι πηγαινει αντιθετα η πολιτικη με τη τεχνη?εγω θεωρω χρεος του καλλιτεχνη ειδικα στις μερες που ζουμε να παιρνει θεση για τα πολιτικα πραγματα..ο θανασης τη κυριακη ουτε καν μιλησε για την οργανωση ουτε ταχθηκε υπερ της βιας ,,απλα εδωσε βημα σε μια κοπελα να μιλησει για τις απανθρωπες συνθηκες στις οποιες ζει αυτη η κοπελα.
      .ποσο μπορει να μη σε ενδιαφερει η ανθρωπινη αξιοπρεπεια δηλαδη για να αναλωνεσαι στο αν ο θανασης επρεπε να δωσε βημα σε μια αναρχικη και μπλα μπλα μπλα και να στηνεις ενα ολοκληρο παιχνιδι εντυπωσεων αντι να αναλογιστουμε και να προβληματιστουμε με αυτο που ακουσαμε…

    4. Καλλιτέχνης είναι Βασίλη όχι Διασκεδαστής. Και έχει τοποθετηθεί ο άνθρωπος. Οχι όμως εκεί που οι περισσότεροι σας λαμβάνετε τις ειδήσεις.

  9. Ο Θανάσης είναι για μένα ο καλύτερος τραγουδοποιός τα τελευταία 20 χρόνια. Οι στίχοι μάλιστα κάποιων τραγουδιών του είναι ποιητικά διαμάντια. Ένα πράγμα πάντως δεν είναι σίγουρα: αναρχικός. Στην ιστορία της ελληνικής μουσικής ο μόνος αναρχικός ήταν ο Άσιμος. Φύση, θέση, τρόπος ζωής. Τους καλλιτέχνες τους αγαπάμε για το έργο τους. Ας τους πει κάποιος ότι με αυτό αλλάζουν τη σκέψη μας και μας προβληματίζουν. Αρκετή κατήχηση έχουμε φάει από τον Μίκη, το Μικρούτσικο, το Σαββόπουλο και άλλους.

      1. με προβληματίζει ΤΟΣΟ πολύ η λέξη «ενυπόγραφο» με κεφαλαία, που δεν ξέρω πως πρέπει να αντιδράσω…

  10. Με το ίδιο σκεπτικό και η κηδεία του Σεφέρη το ’71 θα έπρεπε να παραμείνει στο »αιωνία η μνήμη» και να μην εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες αντιδικτακτορικές διαμαρτυρίες.»Εμείς μια κηδεία ήρθαμε να δούμε» θα έλεγε ο δικός σου κόσμος τότε ε;Ευτυχώς που έχουν κάθε δικαίωμα να τοποθετούνται πολιτικά καλλιτέχνες,συγγραφείς,απλός κόσμος (και όχι η μάζα όπως υποτιμιτικά αποκαλείς το κοινό της συναυλίας) και όχι μόνο οι προδότες πολιτικοί,οι πληρωμένοι τηλεδημοσιογράφοι και ο καθεστωτικός έντυπος τύπος.
    Το ‘ο Παπακωνσταντίνου είναι »διασκεδαστής» και γιαυτό πρέπει να πληρώνεται’ θα ίσχυε όταν οι πολιτικοί θα προάσπιζαν τα συμφέροντά μας και οι δημοσιογράφοι θα παρουσίαζαν την αντικειμενική αλήθεια χωρίς να λασπολογούν,προπαγανδίζουν και συγκαλύπτουν την κατ’επίφαση δημοκρατία που έχουμε σήμερα.

  11. Αυτό το «δημοκρατία έχουμε» μου θυμίζει μια φράση που συνήθιζε να λέει ένας φίλος κάποτε: Στην Ελλάδα έχουμε 10 εκατομμύρια Έλληνες-10 εκατομμύρια Ορθοδοξίες!
    Ξυπνάμε το πρωΐ με το «νομίζω ότι…» και κοιμόμαστε με το «με βολεύει έτσι».
    10 εκατομμύρια Έλληνες-10 εκατομμύρια δημοκρατίες.
    Τώρα που χάσανε το νόημα οι λέξεις, πως να σου πω το σ’αγαπώ να με πιστέψεις που λέει και το τραγούδι…

  12. ειναι πολύ απλό το πράγμα ρε παιδιά..ο θανάσης αφησε τη κοπελα να μιλήσει οχι για τη δραση των πυρηνων της φωτιας αλλα για το πως φερονται στη φυλακη στη συλληφθεντα.δεν καταλαβαινω που ειναι το κακο;όσο για το ρόλο του θαναση,αν ειναι αναρχικος ή οχι,,ουδεποτε εχει δηλωσει οτι ειναι αναρχικος..απλα εχει πει οτι η αναρχια ειναι η πιο κοντινη στην ανθρωπινη φυση μορφη συστηματος κ οτι γενικα τον βρισκει συμφωνο..

  13. Άννα όταν χρησιμοποιείς τον όρο «τρομοκρατική οργάνωση» ίσως πρέπει να είσαι πιο προσεκτική. Γιατί με τον καινούριο τρομονόμο, το να στήσεις πηγαδάκι σε μια γωνία του δρόμο με άλλες τρεις φίλες σου που συνάντησες καθώς γυρνούσες από τη λαική, είναι σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, και γιατί για αδικήματα που με τον κοινό ποινικό κώδικα τιμωρούνται με λίγους μήνες φυλάκιση, με τον τρομονόμο πας ισόβια. Για το κράτος, κάθε φωνή που υψώνεται και αντιτίθεται στη βίαιαη επίθεση του, είναι τρομοκρατία. Είμαστε λοιπόν γι αυτούς όλοι μας,δυνάμει τρομοκράτες ……. και είμαστε και κλέφτες, απατεώνες, τεμπέληδες, βολεμένοι ….. μήπως πρέπει να πάς απ΄ αυτούς να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω? μήπως σε έχουνε παραπλανήσει λίγο παραπάνω από το Θανάση? Πολύ φιλικά και διόλου απαξιωτικά στα λέω όλα αυτά. Κι εγώ αγαπώ την ειρήνη, αλλά δυστυχώς έχουμε πόλεμο, όχι από επιλογή μας!

  14. καλά νταξ δεν θα ασχολούμουν σοβαρά με αυτήν την γελοιότητα αλλά αυτή η σύγκριση με χ.α. με τρέλανε μιλάμε λέμε. ρε η σπφ δεν δολοφόνησε κανέναν και είναι στην φυλακή δικασμένη και καταδικασμένη από ειδικά δικαστήρια με εξαιρετικά βαριές ποινές. η χ.α. που δολοφονεί μετανάστες και αριστερούς αντίθετα είναι ΝΟΜΙΜΟ KOMMA! τι άθλιος συμψηφισμός ήταν αυτός; αντίστοιχος της αθλιότητας του κειμένου.

    δεν μπορώ να ασχοληθώ περισσότερο με το κείμενο φυσικά γιατί δεν έχω λόγια. μονό αυτό: η Σώτη έχει ανοίξει σχολή λοβοτομημένων και ο πνευματικός Μεσαίωνας του νεοφιλελευθερισμού καλά κρατεί.

  15. Θυμάμαι πριν χρόνια είχα πάει στο σινεμά να δω μια ταινία του Ken Loach. Στα μισά της ταινίας συνειδητοποίησα ότι η αποστασιοποιημένη ματιά του σκηνοθέτη δεν ήταν τόσο αποστασιοποιημένη και έπαιρνε σαφή θέση υπέρ ανθρακωρύχων που κάναν επεισοδιακές απεργίες/ ταραγμένων εφήβων που παρανομούν/ ενόπλων ανταρτών σε εμφύλια σύρραξη. Αυτό ήταν. Πήγα στο ταμείο και ζήτησα οργισμένος τα λεφτά μου πίσω.

    Θυμάμαι επίσης την πρώτη φορά που αγόρασα Μπρεχτ. Πολύ καλός, δε λέω. Μόλις έφτασα στη δεύτερη σελίδα όμως έφριξα. Μήπως είναι τα γραπτά του ευθεία προτροπή στην ανατροπή της δημοκρατίας μας; Αν είναι δυνατόν. Πήγα στο βιβλιοπωλείο και ζήτησα τα λεφτά μου πίσω.

    Και στην τελική γιατί να μιλήσει αυτή η βρωμιάρα στο Γκάζι υπέρ κρατουμένων που βρίσκονται παράνομα στην απομόνωση/ κινδυνεύει η υγεία τους/ υποβάλλονται σε εξευτελιστικές διαδικασίες; Έχουν δικαιώματα; Εξάλλου τα είπε και η Ντόρα τις προάλλες. Είναι ηθικά μεμπτό ακόμη και να δικάζονται όσοι κατηγορούνται για ένοπλο.

    Κορίτσια σας καταλαβαίνω απόλυτα.

    1. χαχαχα. πωπω, στην αρχη εφριξα! αχαχαχαχα. μεχρι να δω το τελος ειχε γουρλωσει το ματι μου, σκεφτομουν τι να του απαντησεις τωρα αυτουνου…

  16. «Δεν θέλω τα τραγούδια που έγραψα, ν’ ανάβουν αναπτήρες
    Θα ήθελα να σκίζουν τα μέτωπα ν’ ανοίγουνε κρατήρες» μας είπε ο Θανάσης στον τελευταίο του δίσκο. Νομίζω ήταν αρκετά ξεκάθαρος οτι δεν θέλει να είναι διασκεδαστής.
    Θεωρώ πως δεν τον αναγνωρίζετε γιατί δεν τον γνωρίσατε πραγματικά ποτέ. Αν τον ήξερες κάποτε τότε θα έπρεπε να ήξερες και τις πολιτικές του θέσεις. Είναι ο Θανάσης που τραγουδούσε για τις φυλακές στο «Αερικό», το πτυελοδοχείο του Μπακούνιν, που αφιέρωσε ολόκληρο δίσκο στον Φορτίνο Σαμάνο (ο οποίος ήταν ένοπλος επαναστάτης), για τον Ραμόν (και αυτός ένοπλος αντάρτης), που δήλωσε ξεκάθαρα: «Εο! Γαμώ τον φασισμό» , που μας φώναξε: «άνθρωπέ μου τί ξεφτίλα, να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις.». Νομίζω ήταν αρκετά τα παραδείγματα που έθεσα για να καταλάβεις οτι ο Θανάσης δεν είναι απλά ενας ερμηνευτής αλλα είναι ένα πολιτικοποιημένο πρόσωπο σε κάθε του πράξη. Είτε αυτή είναι το τραγούδι είτε οι στίχοι είτε στην προσωπική του ζωή. Ο ίδιος είχε σε μια συνέντευξη του θίξει πόσο σημαντικό είναι καποιος να μην είναι απλά ερμηνευτής αλλα να είναι καλλιτέχνης. Τι σημαίνει καλλιτέχνης; Ένας άνθρωπος ο οποίος βγάζει την ψυχή του πάνω στην σκηνή με όλο το είναι της. Όχι απλα φωναζει σ’αγαπώ και ερωτικα τραγουδακια, αλλα και οταν εχει πολιτικά πιστεύω τα βγάζει και αυτα πάνω στην σκηνή. Αν ήθελες να ακούσεις θανάση χωρίς δηλώσεις και χωρίς απόψεις μεταξύ των τραγουδιών ας έμενες σπίτι σου να ακούσεις τους δίσκους και να γλύτωνες και τα 12 ευρώ που σε πειράξαν τόσο αφου δεν σου περισσεύουν. Κρίνοντας απο τις τιμές που έχουν οι δίσκοι του Θανάση (όπως και το συλλεκτικό του βινύλιο) νομίζω πως και για την τιμή της εισόδου έκανε ότι μπορούσε.
    Και σε όσους είπαν πως αυτή η συναυλία και ο Θανάσης στήριζε φονιάδες, ίσως να αναρωτηθείτε εσείς ποιούς στηρίζετε και αν αυτοι που στηρίζετε εσείς είναι φονιάδες. Αν κάθε ψήφος που ρίχνετε στην καταραμένη κάλπη είναι μια ψήφος σε κάποιον φονιά. Ίσως έφτασε ο καιρός να αντιληφθείτε οτι ζουμε ένα πόλεμο. Ενα πόλεμο ταξικό. Έναν αγώνα που όλοι έχουν όπλα και όλοι μας πυροβολάνε καθημερινά (είτε με την τηλεόρασή τους, είτε με τα δακρυγόνα τους). Τώρα το να κάθεστε στα δωμάτια σας και να κλαίγεστε ότι είστε ενάντια της βίας και να μην παίρνετε μέρος, πρέπει να καταλάβετε οτι εσείς παίρνετε το μέρος των καπιταλιστών. Αν μπορείτε κοιτάξτε αυτές τις γυναίκες (και άντρες) που σαπίζουν πίσω απ’ τα κελιά, και είναι αναγκασμένες να υποστούν τα πιο εξευτελιστικά βασανιστήρια, και πείτε τους «ξέρεις εγώ είμαι ενάντια της βίας». Να δούμε τι θα σου πουν. Το βρίσκω ανούσιο να μπω στον κόπο να απαντήσω στους παραλληλισμούς ΧΑ με ΣΠΦ. Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν αυτες τις διαφόρες τότε δεν μπορώ να συζητήσω μαζί τους.

    sidet buyuleyijidir sidet umutur
    umut suz ve sesiz bir
    sesiz bir dunada
    (Η βίαιη αντίσταση είναι η μόνη ελπίδα
    σε μια χώρα δίχως ελπίδα και φωνή)

  17. Από όλα όσα ακούστηκαν νιώθω ότι πρέπει να απομονώσω κάποια συγκεκριμένα πράγματα: πρώτον τη θέση του καλλιτέχνη ώς «διασκεδαστή», ο οποιός οφείλει να μας ευχαριστήσει, (γιατί είμαστε «πελάτες») δεύτερον η «δημοκρατία» που μας επιτρέπει να λέμε και να κάνουμε ότι θέλουμε, και τρίτον η ιδέα ότι η «απώλεια της αξιοπρέπειας» διορθώνεται με το να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω.
    Δεν θα αναλωθώ στα περί δύο μέτρων και δύο σταθμών για τις ιδεολογίες. Ίσως κάποιων η αισθητική να θίχτηκε περισσότερο από ότι η ιδεολογία τους στην προκειμένη περίπτωση (το οποίο δεν είναι κακό ή λιγότερο «συνειδητοποιημένο», αλλά είναι άλλο πράγμα). Αλλά για μένα είναι προφανές ότι υπάρχει από πίσω και έχει εισχωρήσει (περισσότερο ή λιγότερο φανερά) στην κοινή συνείδηση η αντίληψη της τέχνης ως ένα αναλώσιμο καταναλωτικό προιόν, όχι πολύ πιο πολύτιμο ή ακριβό από ένα ρούχο ή ένα παπούτσι, και στο οποίο «δημοκρατικά» όλοι έχουν πρόσβαση και δικαίωμα. Και λόγο. Το πρόβλημα είναι περισσότερο θέμα πλαισίου (τί σημαίνει να είσαι καλλιτέχνης σ’ αυτή τη μορφή κοινωνίας και οικονομίας, ποιοι οι περιορισμοί, ποιά η ευθύνη), το οποίο η συγκεκριμένη αντίδραση φωτίζει (έστω και με τρόπο και ύφος αρνητικό).
    Και γιατί να είναι υποχρεωτικό ο καλλιτέχνης ή να γίνει πολιτικός ή να σωπάσει; Όλοι μας πρέπει να είμαστε πολιτικοί. Όχι όμως επαγγελματίες, που πρέπει να γλείψουν πατουσάκια και να χαιδέψουν αυτιά (όπως κι οι πληρωμένοι διασκεδαστές!) για να είναι ο καταναλωτής της δημοκρατίας ευχαριστημένος.
    Όσο για τη δημοκρατία στην οποία ο καθένας κάνει ότι θέλει, αυτό συνδέεται με το προηγούμενο. Ναι προφανώς δημοκρατία. Αλλά με ευθύνη πράξεων και των λόγων. Αυτό είναι που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν και γι’ αυτό και έχουμε όλη αυτή τη δημοκρατία της σφαλιάρας, της πολιτικής κωλοτούμπας και της κενής αμετροέπειας αυτή τη στιγμή.
    Και γιατί νομίζουμε ότι θα διορθωθεί όλο το πολιτικο-κοινωνικό τσίρκο, όλη η νευρική αγένεια και η πληγωμένη περηφάνια, όλη η ματαιωμένη ευτυχία (θα τολμήσω να πώ) της Ελλάδας και των κατοίκων της με το να πάρουμε πίσω το αντίτιμο ενός εισητηρίου. Όσο ζούμε σαν τεθλιμμένοι και απογοητευμένοι καταναλωτές, που απλα φτύνουν (τα υποτιθέμενα σκατά που τους ταίζουν) αντί να σηκωθούν να μαγειρέψουν το φαί τους όπως το θέλουν, τίποτε μα τίποτε δεν θα αλλάξει.

  18. Φαίνεται ότι η Άννα πήγε να χορέψει την Ανδρομέδα και δεν είχε ποτέ προσέξει τους υπόλοιπους στιχους του θ. Παπακωνσταντίνου, μπορεί να κρύβονταν πίσω απο τα ουρλιαχτά «εναλλακτικών» κοριτσιών που ουρλιαζαν «θανάσηηηηηηη».
    Επίσης, φαίνεται ότι η κολπική εξέταση που είναι ένα από τα πιο εξευτελιστικά πράγματα που μπορούν να συμβούν σε μια γυναίκα, γιατι δεν γινεται με υπερήχο οπως μπορεί να φαντάζεται καποιος, αλλα με το δάχτυλο καποιας δεσμοφύλακα δεν ειναι «βιασμός», αλλά βιασμός θεωρείται η ανακοίνωση γι’ αυτή την πρακτική. Για διαβάστε λιγο για τον θάνατο της Κατερίνας Γκουλιώνη και μετά ας συζητήσουμε τι σημαίνει τρομοκρατία. Θα ήθελα επίσης να ακουσω ποιον θάνατο προκάλεσαν οι πυρήνες της φωτιας, τα 18χρονα με τα κατσαρολικα που τραβήχτηκαν πολλα απο αυτά χωρίς πραγματικές κατηγορίες και διασύρθηκαν και καταδικάστηκαν κάποια με σκληρότατες ποινές, όσο κι αν δεν συμφωνώ με τις απόψεις τους. Θα ήθελα να ακούσω τι θεωρείται αυτό εδώ http://tvxs.gr/news/ellada/kataggelia-meli-tis-xrysis-aygis-eisebalan-se-spiti-kai-traymatisan-sobara-aigyptio-meta, που όχι απλως δεν ποινικοποιείται αλλα έχει και δικαιωμα σε εκλογές.
    Προσωπικά δηλώνω αηδιασμένη από αυτο το ποστ που θυμίζει περισσότερο Μαρία Αντουαννέτα του τάχα μου «εναλλακτικού» λάιφ στάιλ.

  19. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα σχόλια και συνειδητοποιώ πόσο μας έχουν χτυπήσει οι εκλογές κατακέφαλα.
    Κι εμενα δεν μου άρεσε η συγκεκριμένη ανακοίνωση, άσχετα από την πολιτική ιδεολογία που υπήρχε από πίσω. Ούτε το πανό μου άρεσε. Δεν μου άρεσαν τα φυλάδια που πετούσε ένα αγόρι στον αέρα, όπως δεν μου άρεσαν και τα άλλα, αυτά που μας έδιναν στο χέρι, και τα πετούσαμε κάτω εμείς με τη σειρά μας. Δεν μου άρεσαν τα άδεια κουτάκια μπύρας που ξάπλωναν γύρω μας, ούτε οι ξεχειλισμένοι κάδοι.
    Δεν έχω πάει, όμως, σχεδόν ποτέ σε κάποιο λάιβ που να μην συμβαίνουν όλα αυτά.
    Καλώς ή κακώς έτσι είναι τα πράγματα. Ο Θανάσης μπορεί να διαθέσει λίγα λεπτά από το πρόγραμμά του για να δώσει βήμα σε ένα κορίτσι με του οποίου την ιδεολογία συμφωνεί κι ας μην είναι ο ίδιος αναρχικός – δεν έχει ισχυριστεί ποτέ κάτι τέτοιο. Τα φυλλάδια και τα μπυρόνια θα είναι πάντα εκεί και λίγοι θα είναι, δυστυχώς, αυτοί που θα πάρουν μαζί τους τα σκουπίδια τους.
    Το μόνο που μπορώ να συμπεράνω, σε πρώτη φάση, είναι ότι η Άννα δεν έχει ξαναπάει ποτέ της σε συναυλία, και δη του Θανάση. Γιατί, όπως αναφέρθηκε και πιο πριν, οι ανακοινώσεις δίνουν και παίρνουν σχεδόν πάντα, ειδικά στις εμφανίσεις στην Αθήνα και ποτέ μου δεν έχω διαβάσει παρόμοιο κείμενο στο παρελθόν. Θεωρεί ότι ανακάλυψε την πυρίτιδα απ’ ότι έχω καταλάβει, όμως όχι, φίλη μου.
    Αν δεν της άρεσε, να μην ξαναπάει γιατί δε θα σταματήσει να συμβαίνει αυτό.

    Προσωπικά, αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι πέσατε όλοι με τα μούτρα στο κοριτσάκι, και το γεγονός ότι ο Θανάσης βαριόταν περισσότερο από ποτέ για τρεις ολόκληρες ώρες, δεν το σχολίασε κανείς. Ο μοναδικός εραστής της τέχνης, ο μακράν καλύτερος τραγουδοποιός των τελευταίων ετών έδωσε μία πολύ μέτρια παράσταση, πολύ μακριά απ’ ότι μας έχει συνηθίσει, και ΓΙ ΑΥΤΟ δεν ενοχλήθηκε κανείς (that I know of) να ζητήσει τα λεφτά του πίσω.

    Αυτά.

    1. Νομίζω βέβαια ότι και ο καλλιτέχνης δεν είναι «διασκεδαστής-γελωτοποιός» αλλά άνθρωπος και έχει κάθε δικαίωμα να έχει τις μέρες του και να είναι καλός, κακός, μέτριος κτλ. Εκτός κι αν έπαιξε ένα μισάωρο και έκανε μια αρπαχτή, που αυτό είναι κάτι αλλο.

    2. η οκνηρία του λατρεμένου Αθανασίου σε μια συναυλία, δεν δύναται να επηρρεάσει την ζωή μας με κανένα τρόπο φιλτάτη, αντιθέτως απόψεις όπως της αγαπητής Άννας, την επηρρεάζουν πολλαπλώς και δυσμενέστα…..

      1. Σύμφωνοι, απλά από τη στιγμή που τέθηκε εκτενώς το θέμα των χρημάτων και στο αρχικό κείμενο, είπα κι εγώ το λόγο που θεωρώ ότι θα είχε μεγαλύτερη βάση για να ζητήσει κάποιος τα λεφτά του πίσω στη συγκεκριμένη συναυλία..

      2. δε θα διαφωνήσω καθολου αγαπητε επιθεωρητή… νομιζω ότι το εγραψα και παραπάνω

  20. και κάτι ακόμα… τα φέιγ βολάν εκ του γαλλικού feuilles volants δεν μπορεί να έγραφαν ”τρομοκράτες τα κράτη των λαών, λευτερία στους αντάρτες των πόλεων που έχουν τα όπλα”. πιθανόν επρόκειτο για το γνωστό σύνθημα «τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες λευτεριά στους ένοπλους αντάρτες» ή κάτι τέτοιο. εν πάση περιπτώσει η κοπελίτσα έκανε μετάφραση «σιστράν» από ελληνικά για ελληνικά όχι μόνο στο σύνθημα αλλά σε όποια έννοια έπιασε στο πληκτρολόγιο της.

    1. ποια διαφορα βλεπετε εσεις στις δυο φρασεις που γραψατε? κυριε τασο θητα?
      με αγαπη
      η κοπελιτσα

      1. όση διαφορά έχουν τα δύο, κατά τη γνώμη σας «άκρα». για κάποιους μηδαμινή, για κάποιους άλλους τεράστια. θέλετε δεν θέλετε αγαπητή Άννα το τι θα διαλλέξετε θα σας χαρακτηρίσει.

      2. δείχνει το επίπεδο αντίληψης της γλώσσας. της αντίληψης σας γενικότερα. πως μπορεί οι τρομοκράτες να είναι κράτη των λαών; συντακτικά τουλάχιστον εγώ δεν βγάζω νόημα. τα γαλλικά σας αντίθετα τα βρίσκω μια χαρά.

  21. Σύμφωνοι, απλά από τη στιγμή που τέθηκε εκτενώς το θέμα των χρημάτων και στο αρχικό κείμενο, είπα κι εγώ το λόγο που θεωρώ ότι θα είχε μεγαλύτερη βάση για να ζητήσει κάποιος τα λεφτά του πίσω στη συγκεκριμένη συναυλία.

  22. Ελπίζω ότι, παρά τις διαφορές μας, συμφωνούμε όλοι εδώ ότι η μουσική που έχει γράψει ο Θανάσης είναι ό,τι σημαντικότερο γράφτηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Και αυτό, ελπίζω επίσης, να μας ενώνει περισσότερο από όσα μας χωρίζουν.

      1. Πολυ καουρα πεφτει με το ενυπογραφος\ανυπογραφος. Σε δημοσια υπηρεσια βρισκομαστε?

        Χαμογελατε…

    1. δυστυχώς «DONT EVER READ ME» η μουσική του Αθανασίου δεν είναι ικανή από μόνη της να γεφυρώσει τέτοιες χαώδεις διαφορές, σταμάτα να ελπίζεις λοιπόν!!!!

  23. Κανένα πολιτικό σχόλιο, μόνο μία βασικότατη διευκρίνηση για την «Άννα» που τόσο δίχασε όπως διαβάζω.
    Αγαπητή Άννα, ελπίζω να σου άρεσε το San Michele σαν τραγούδι. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είσαι μια απαθής ακροάτρια και ότι ψάχνεις αυτό που ακούς από καθαρό ενδιαφέρον -ούτε πολιτικό, ούτε τίποτα- πόσο μάλλον όταν αυτό που θα πας να ακούσεις θα το πληρώσεις ένα μικρό αλλά διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Σ’αυτήν την περίπτωση θα ανακάλυπτες με το ίδιο σοκ ότι το τραγούδι δεν αναφέρεται στην ξενιτιά κάπου από το San Michele της Γαλλίας, αλλά είναι εμπνευσμένο από την ταινία «San Michele aveva un gallo» των αδελφών Ταβιάνι, που είναι μία από τις τρεις πιο βασικές ταινίες που πραγματεύονται την ιδεολογία του αναρχισμού. Η πλοκή είναι περιληπτικά η εξής (την παραθέτω στα αγγλικά για να μην την αποδώσω με δικά μου λόγια) : «Sentenced to life imprisonment for illegal activities, Italian International member Giulio Manieri holds on to his political ideals while struggling against madness in the loneliness of his prison cell.»
    Όπως αντιλαμβάνεσαι είναι γεμάτη πολιτική χροιά/ιδεολογία/προπαγάνδα/όπως θες πες το. Λογικό να αναμένεις διάφορα κατά την εκτέλεση του τραγουδιού σε κοινό που εμπεριέχει πολιτικοποιημένα άτομα και μη, αλλά σίγουρα ευαισθητοποιημένα ως προς τις σωφρονιστικές τακτικές.
    Επειδή λοιπόν, θεωρώ, ότι έκανες ένα σχόλιο, όχι με επιπολαιότητα αλλά με το θάρρος της ενημερωμένης γνώμης σου, δεν μπορώ να καταλάβω την έκπληξή σου.
    Διαφωνώ, φυσικά, με ιδεολογίες σπφ, συμφωνώ, φυσικά, με δήλωση ενάντια στην καταπάτηση ανθρώπινης αξιοπρέπειας (κυρίως αν πρόκειται να μάθω για μια άγνωστή μου κατάσταση), αλλά ξέρω τί περιμένω (και τί ανέχομαι κατά συνέπεια) όταν πηγαίνω σε διάφορους χώρους κυρίως στρατευμένου καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Και μην μου πεις ότι ο Θανάσης δεν είναι στρατευμένος ή ότι δεν είχες καταλάβει κάτι τόσα χρόνια, από συναυλίες ή συνεντεύξεις, γιατί τότε θα θεωρήσω ότι άρχισες να τον ακούς προχθές κι έτσι δεν καταλαβαίνω γιατί ξεσηκώθηκε ο κόσμος για το ποστ σου.
    Υ.Γ.: Δεν περιμένω απάντηση, απολαμβάνω *πάντα* τέτοιους διαλόγους και προβληματισμούς. Συνεχίστε 🙂

    1. θα ηθελα να σημειωσω οτι κατα τη δικη μου κριση και γνωμη παντα, οι ΠΤΦ ουδεμιαν σχεση εχουν με την Αναρχια.

      αν θελουμε να ειμαστε ριζοσπαστες, τοτε ας το κανουμε επιτελους με τον τροπο που σκεφτομαστε. μηπως ειναι καιρος να αμφισβητησουμε τοσες και τοσες και τοσες εννοιες, τι ειναι πως ειναι κτλ?

      ισως τοτε καταλαβουμε την ποιηση της αναρχιας

      με εκτιμηση

      υπ. οποιος βριζει/υποβιβαζει/μειωνει/ α. δεν ειναι αναρχικος ακομα και αν το πιστευει για τον εαυτο του, β. χρησιμποιηει τη βια για να επιβληθει και οχι το μυαλο του.

      (@k.knave οι περετερω σημειωσεις δεν αναφερονται στο παραπανω σχολιο, απλως ευγενικα χρησιμοποιησα λιγο παραπανω χωρο να για να γραψω)

      1. Θα προτιμούσα να απαντήσει κάποιος αναρχικός σε αυτό το σχόλιο αλλά ίσως είναι καλύτερα έτσι…
        Ας αρχίσουμε από τις βασικές έννοιες. Οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ λοιπόν, δεν ζητάνε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να δηλώσουν αλληλεγγύη και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον σωματικό και ψυχολογικό βιασμό μιας γυναίκας.

      2. Το φλαηερ που μοιραστηκε δεν μιλαγε για αναρχικους. Οποτε και μονο ο συμψηφισμος ειναι ακυρος.
        Μιλαγε καθαρα για ανταρτες πολεων. Και μιλαγε επισης για ενα πολυ συγκεκριμενο ατομο.
        Εκτος εαν δεν γωνριζουμε την υποθεση συλληψης και «τιμωριας» των Πυρηνων καλο θα ειναι να μην λεμε λογια του αερα, πριν κατσουμε λιγο να ψαξουμε.

        Οσο για την υποσημειωση, θα πρεπει μαλλον να σου θυμισω πως ο ορος αναρχια δεν σημαινει αυτοματα «αποτασσομαι την βια». Υπαρχουν συγκρουσιακα κομαμτια του χωρου και μη συγκρουσιακα κομαμτια.
        Οποτε η βια απο μονη της δεν αποτελει κριτριο για το αν θα ταμπελοποιηθει καποιος ως αναρχικος.

        Επι του θεματος ομως.Η αλληλεγγυη σε ατομα τα οποια αντιμετωπιζουν την κρατικη αναλγυσια χωρις ΚΑΝΕΝΑ ενοχοποιητικο στοιχειο εναντιον τους (ακομα και αν διαφωνεις με τον τροπο δρασης τους) οφειλει να ειναι ΠΑΓΙΟ αιτημα οσων ανθρωπων θελουν να αυτοχαρακτηριζονται προοδευτικοι.
        Οι αντουανετικες προσεγγισεις οπως αυτη του κειμενου στο οποιο σχολιαζουμε εμενα προσωπικα με αηδιαζουν.

        Χαμογελατε…

      3. Ο Αναρχικός δεν χρησιμοποιεί ούτε βία ούτε το μυαλό του για να επιβληθεί. Δεν θέλει να επιβληθεί κανείς σε κανέναν. Θα παρακαλούσα όποιος ορίζει τι είναι ή τι δεν είναι ο αναρχικός, ας κάνει τουλάχιστον τον κόπο να το μάθει, πριν προβεί σε κάθε ανόητη αυθαιρεσία.

  24. Υ.Γ.2 : ο Θανάσης υποστηρίζει με θετικά λόγια την ιδεολογία του αναρχισμού και σε συνέντευξη της LIFO. Είναι ίσως λογικό να έχει δοθεί από την συμπεριφορά του και την ανοχή του σε τέτοια περιστατικά η αυτή αντίληψη περί των πολιτικών του πεποιθήσεων. (Αυτό σε σχόλιο της Lilas Taf που διάβασα πιο πάνω)

    1. Το γνωρίζω, γι’ αυτό και είπα ότι υποστηρίζει την ιδεολογία. Στην Ελληνοφρένεια, μάλιστα, το Γενάρη είχε δηλώσει ότι θεωρεί τον αναρχισμό την πιο ανθρωπιστική θεωρία, αλλά οι αντιφάσεις του δεν του επιτρέπουν να δηλώνει αναρχικός. Αυτό εννοούσα λέγοντας ότι δεν το έχει ισχυριστεί. Δεν δηλώνει αναρχικός, δηλαδή.

      1. Πρακτικά, όσον αφορά την ανοχή του σε τέτοιες δηλώσεις, το αποτέλεσμα μου φαίνεται το ίδιο. Σ’αυτό όμως μπορεί ν’ απαντήσει μόνο ο ίδιος ο Θανάσης, ό,τι κι αν ισχυριζόμαστε εμείς εδώ πέρα. Αυτό.

  25. Αναρωτιέμαι αν η αλληλεγγύη όπως λένε μερικοί είναι προνόμιο φυλακισμένων μόνο συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου. Ή αν η Βίκυ Σταμάτη η οποία είναι προφυλακισμένη και έκανε απεργεία πείνας αξίζει και αυτή την αλληλεγύη μας ως φυλακισμένη, ή όχι γιατί έφαγε λέφτα (δεν έχει γίνει δίκη ακομά για να αποδειχθεί η ενοχή της).

    1. Μήπως γνωρίζεις τις συνθήκες προφυλάκισης της κυρίας Σταμάτη; Πόσο πιθανό θεωρείς να υποβάλλεται σε κολπική εξέταση με δάχτυλο;
      Μήπως αντί για την αλληλεγγύη μας, να αντιστρέψεις το ερώτημά σου για αυτούς που ακόμα και προφυλακισμένοι απολαμβάνουν προνόμια;

      Μην ξεχάσεις να πάρεις και ένα υποδεκάμετρο. Θα σε βοηθήσει να κρατήσεις ίσες αποστάσεις στο ότι να ΄ναι τσουβάλιασμά σου.

      1. Το δέχομαι. Να αντιστρέψω το ερώτημά μου. Θα δείξεις την ίδια αλλήλεγγύη και στη γνωστή ξανθιά του Α. Παντελεήμονα-την δήθεν αγανακτησμένη-αν σε μια υποθετική φυλάκισή της, της κάνουν τα ίδια;Το ρωτάω γιατί από εμένα κανένας του ποινικου δεν θεωρώ ότι πρέπει να έχει την αλληλεγγύη μου. Σε αυτούς που θα την δείξω θα είναι σε άδικα συλληφθέντες π.χ. από πορείες και όχι σε όποιον να ‘ναι. Από εκεί και περά θεωρώ ότι όποιος πάει σε συναυλία του Θανάση ξέρει τι να περιμένει και προσωπικά θεωρώ την συγγραφέα του κειμένου υπερβολική.

      2. Αν δεν εχεις ξεκαθαρη απαντηση στο ερωτημα σου τοτε μαλλον κατι εχεις χασει….
        Θα ηθελα αν μπορεις να κοιταξεις πανω σε τι στοιχεια βασιστηκε η συλληψη των μελλων των ΣΠΦ (αλλα και αλλων «τρομοκρατικων» οργανωσεων). Τοτε ισως απαντησεις μονος στο ερωτημα σου.

        Χαμογελατε…

      3. @Nomes
        Προβοκατόρικα θα σου απαντούσα έλα να με ξαναρωτήσεις αν και όταν η ξανθιά οδηγηθεί επιτέλους ενώπιων της «τυφλής» δικαιοσύνης και λογοδοτήσει για τους ξυλοδαρμούς και τα μαχαιρώματα εναντίον αθώων και ανυποψίαστων ανθρώπων.

        Δεν θα αποφύγω όμως την ερώτησή σου. Αν και δεν θα πήγαινα ποτέ σε εκδήλωση υποστήριξης της ΧΑ (όπως δεν έχω πάει ποτέ και για τους ΣΠΦ), δηλώνω πως αυτό με αφορά δεν είναι η περιπτωσιολογία, αλλά να καταργηθεί οριστικά αυτός ο εξευτελιστικός τρόπος εξέτασης.

        Οι μπαρούφες που κατά καιρούς έχουν πει οι ΣΠΦ με βρίσκουν 100% αντίθετη, δεν παύω να πιστεύω όμως ότι η δίωξή τους είναι προτίστως πολιτική και η δικαιοσύνη εξάντλησε την αυστηρότητά της στις κατσαρόλες ενώ οι ζαρντινιέρες κυκλοφορούν ελεύθερες.

  26. Γειά σας.
    Είμαι ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και θα ήθελα να παρουσιάσω το δικό μου μικρό κομμάτι της αλήθειας που μου αναλογεί,χωρίς να παραγνωρίζω την αλήθεια της κυρίας που έγραψε το κείμενο αλλά και όλων των άλλων που ασχολήθηκαν με το θέμα.
    Δεν γνωρίζω τη διαδικασία μέσω του facebook, γι’ αυτό απευθύνομαι σ’ αυτό το blog, με την ελπίδα ότι θα φτάσει «στα χέρια» της άμεσα ενδιαφερόμενης αλλά και αυτών που με κατηγορούν ή με υπερασπίζονται.
    Πρώτα θα αναφερθώ-όσο πιο λακωνικά γίνεται- σε κάποια γενικότερα ζητήματα που με ταλανίζουν,σε κάποιες απόψεις που ενστερνίζομαι και που,έχοντας μια δυναμική σχέση με τον αυθορμητισμό και το χαοτικό της ύπαρξης, με οδηγούνε σε μια στάση ζωής και όχι σε κάποια άλλη .Ύστερα θα αναφερθώ και στο συγκεκριμένο.
    α)Σε σχέση με τη μουσική(και γενικότερα την τέχνη):
    Η μουσική είναι βαθύς στοχασμός πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση. Έρχεται να στηρίξει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που βάλεται από εξωτερικούς εχθρούς(απάνθρωπες εξουσίες,άπληστα ανθωποειδή,που σαν θεοί μοιάζουν τον ήλιο ,το ψωμί και το θάνατο) αλλά και από εσωτερικές συγκλονιστικές διαδικασίες.
    Για να έχει αυτή τη λυτρωτική δύναμη το δημιούργημα, ο δημιουργός θα πρέπει να γεννά με τη μέγιστη αγνότητα ,την αφέλεια του νηπίου. Νά αφήσει τη λάβα να τιναχτεί απ’ τα σωθικά του αρχέγονα. Ο Τσέζαρε Παβέζε έλεγε χαρακτηριστικά,ότι κάθε προσπάθεια να κατευθύνει κανείς αυτό που πηγάζει από μέσα του,το αποδυναμώνει. Έτσι λοιπόν δεν πιστεύω στη στρατευμένη τέχνη. Γι αυτό και τα τραγούδια μου είναι εν μέρει ακατανόητα στιχουργικά. Έχω γράψει συχνά με αυτόματη γραφή,λειτουργώντας ως ενδιάμεσο τυχερό-άτυχο ανθρωπάκι.
    β)Σε σχέση με τη βία:
    Με εξοργίζει η βία των ισχυρών.
    Κατανοώ τη βία των αδύναμων και καταπιεσμένων αλλά δεν την ενστερνίζομαι.
    Για δύο βασικούς λόγους. Ό ένας οφείλεται στη φτιαξιά μου. Η ψυχοσύνθεσή μου είναι τέτοια που δεν μ’ έχει οδηγήσει ποτέ στη βία. Ακόμα και έναν οικογενειακό καυγά να άκουγα στο διπλανό διαμέρισμα η καρδιά μου πάλλονταν από ταραχή λες και γκρεμιζόταν όλος ο κόσμος. Όταν βρίσκομαι σε μέθη,που τότε φαίνεται ξεκάθαρα τι βρίσκεται στον πυρήνα του καθενός-έστω και εν υπνώσει- ,αγαπάω όλο τον κόσμο. Μα και στα τραγούδια μου φαίνεται αυτό. Αρκετά από αυτά τα έχω γράψει κάτω από ένα υπέρτατο συναίσθημα τρυφερότητας για τον άνθρωπο αλλά και για το σύμπαν ολόκληρο.Συμφωνώ με τον Antonio Porchia: «Αν αγαπάς τον ήλιο που σε φωτίζει,ίσως αγαπάς. Κι αν αγαπάς το έντομο που σε δαγκώνει,αγαπάς»
    Ο άλλος λόγος είναι ιδεολογικός. Θεωρώ ότι στην προσπάθειά του να πραγματώσει κάποιος την κοινωνία εκείνη όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο,δεν θα υπάρχει βία,καταπίεση παρά μόνο αλληλεγγύη και ανθρωπιά,τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει πρέπει να αντικαθρεφτίζουν αυτό που πάει να φτιάξει. Αν θες μια κοινωνία χωρίς βία δεν μπορείς να την πετύχεις χρησιμοποιώντας βία,όσο δικαιολογημένη κι αν φαίνεται. Όταν αντιπαλεύεις τέρατα ,υπάρχει ο κίνδυνος να γίνεις-χωρίς ίσως να το καταλάβεις- κι ο ίδιος τέρας. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Ο σκοπός και τα μέσα αγιάζουν το αποτέλεσμα. Κι όπως τα λέει καλύτερα κι ο μεγάλος-κατά τη γνώμη μου- στοχαστής και άνθρωπος Raoul Vaneigem : «Τι απάντηση προτείνει το αντάρτικο; Κάθε φορά που κουβαλά μαζί του την απάντηση, είναι για κακό. Ο θρίαμβος των όπλων οδηγεί πάντοτε σε πικρή ήττα των ανθρώπων. Το βασικό λάθος της ένοπλης πάλης είναι ότι δίνει προτεραιότητα σε έναν στόχο στρατιωτικό έναντι της δημιουργίας μιας ζωής καλύτερης για όλους. Αν πρέπει να διεισδύσεις στο πεδίο του εχθρού για να επιτύχεις τον στόχο σου,τότε έχεις ήδη προδόσει τη βούληση για ζωή υπέρ της βούλησης για δύναμη».
    Και κάτι για τον αναρχισμό. Έχω πει ότι στην πράξη είμαι μικροαστός του κερατά. Οι αντιφάσεις μου είναι τέτοιες που θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι αν έλεγα ότι είμαι αναρχικός. Αυτό που λέω είναι ότι η ουτοπία της αναρχίας είναι η πιό γλυκιά,ανθρώπινη ,αισιόδοξη και ποιητική ουτοπία που έχει γεννήσει ο άνθρωπος στην πορεία του προς το χάος. Κι ότι ο αναρχισμός δεν είναι συνυφασμένος με τη βία,όπως πολλοί ημιμαθείς διαστρεβλωτές του άθλιου συστήματος που ζούμε,προσπαθούν να περάσουν,ως μοναδική αλήθεια.

    Ας πάω τώρα και στο συγκεκριμένο ζήτημα που δημιουργήθηκε. Λίγο πριν την εμφάνιση με προσέγγισαν δύο κοπέλες,νομίζω από την κατάληψη της Βίλας «Αμαλία» και με ενημέρωσαν για την περίπτωση γυναίκας που έχει φυλακιστεί για συμμετοχή στην ομάδα «Πυρήνες της φωτιάς» και η οποία κάνει απεργία πείνας γιατί δεν θέλει να εξεφτελίζεται μέσα από τη διαδικασία της κολπικής εξέτασης,ζητώντας μου να κάνουν μια μικρή παρέμβαση-ενημέρωση για το θέμα.
    Η αλήθεια είναι ότι αμφιταλαντεύτηκα. Από τη μιά ήξερα ότι αρκετοί από όσους ήρθαν να με ακούσουν θα ένοιωθαν καπελωμένοι αν έδινα την άδεια και πιθανότατα θα τους χάσω από φίλους της μουσικής μου. «Δεν με συνέφερε». Αλλά στο τέλος είπα μέσα μου: «Τι στο καλό ρε Θανάση.Λες ότι η μουσική στηρίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.Απόδειξέ το»
    Κι έτσι έγινε αυτή η μικρή ενημέρωση. Δεν έχω ιδέα για τις προκυρήξεις και ότι άλλο μπορεί να έλαβε χώρα μέσα ή έξω ,στον μεγάλο αυτό χώρο ούτε με εκφράζει. Με εκφράζουν αυτά που ανέφερα παραπάνω,για τα οποία με έχουν κράξει και πολλοί αναρχικοί στο παρελθόν.
    Λυπάμαι αν στεναχώρησα κάποιους γιατί η διάθεσή μου είναι να τιμώ όσους δίνουν από το υστέρημά τους για να μ’ ακούσουν.
    Αλλά,όποτε νοιώθω ότι πρέπει να στηρίξω την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,θα το κάνω ακόμα κι αν μείνω μόνος ,να παίζω και να τραγουδάω στις πέτρες του Κισσάβου.

    1. αν εισαι οντως ο Θανασης μου θυμισες γιατι τοσα χρονια δν με εχεις απογοητευσει ποτε..η μουσικη,οι στιχοι και το εργο σου εχουν αλλαξει μεγαλο μερος της κοσμοθεωριας μου..όταν ήμουν πιο μικρή,γυρω στα 16,πάλευα με μανια να κατανοησω τον καθε στιχο απο τα τραγουδια σου που αγαπουσα..μετα καταλαβα οτι ειναι ματαιο..
      μεγαλωνοντας ομως αρχισα να καταλαβαινω οτι στα τραγουδια σου ειναι αναμεμειγμενα αισθηματα:
      αγαπης για την ανθρωπινη υπαρξη,αλληλεγγυης στους συνανθρωπους μας,,αγαπης για τη φυση ,,ελπιδας για το αυριο της και ελπιδοφορα μηνυματα για τη μάχη απεναντι στο βουρκο του συστηματος στο οποιο ζουμε..
      μετα απο αυτο στο ακουσμα των τραγουδιων σου νιώθω μια απιστευτη λυτρωση και ενα πιδακα χαρας και ελπιδας για ενα καλυτερο αυριο,,,οπου οι ανθρωποι θα ειναι ευτυχισμενοι χωρις να τσακωνονται μεταξυ τους για μικροτητες..αποκομενοι απο τις πολεις,,κοντα στη φυση και με περισσοτερη αγαπη ο ενας για τον αλλον αλλα και για τη ζωη την ιδια..
      μακαρι να ενιωθαν ολοι αυτα τα συναισθηματα τοτε σιγουρα θα κατανοουσαν το συμβαν της κυριακης και δεν θα αναλωνοντουσαν σε διαδικτιακους καυγαδες επειδη εγινε κατι λογικο..δωθηκε πατημα ωστε να ενημερωθει ο κοσμος για ενα κομματι της συνολικης αδικιας που δεχομαστε και ανεχομαστε σε αυτη τη κοινωνια..το λιγοτερο που μπορουσε να κανει ο θανασης ηταν να μην το αρνηθει,,οχι ως καλλιτεχνης αλλα ως ανθρωπος!

  27. Εάν είσαι πραγματικά ο φερόμενος της ανάρτησης, τότε έχω να πω ότι έδωσες απάντηση στα ερωτήματα που δέχτηκες και κατά πόσο θεωρείσαι στρατευμένος γενικά ή αναρχικός ειδικά και προτείνω η αντιπαράθεση για το σχόλιο της κοπέλας να σταματήσει εδώ.
    [Αυτό για την αυτόματη γραφή πάντως με ανακούφισε, γιατί ξοδέψει ώρες άχρηστης προφανώς ανάλυσης και ακόμα πιο άχρηστων πιθανών συμπερασμάτων για κάποιους στίχους 🙂 ]
    Καλό απόγευμα

  28. συγνώμη κιόλας δηλαδή βρε Άννα μου, αλλά αν εσύ ένιωσες «βιασμένη» όπως λες, η κοπέλα στο κελί που την υποχρεώνουν σε πραγματικό βιασμό μέσω της κολπικής εξέτασης πως θα πρέπει να νιώθει? εκείνη τουλάχιστον αγωνίζεται μέσα σε σκληρές συνθήκες για την αξιοπρέπεια της και για την αξιοπρέπεια όλων μας.

    Ο δικός σου πάντως αγώνας για τα 12 ευρώ στάθηκε επιτυχής……. παράπονο δεν πρέπει να χεις, και τα λεφτά σου πήρες, και βήμα βρήκες να καταγγείλεις το «βιασμό» σου και αλληλέγγυοι πολλοί βρέθηκαν δίπλα σου σε αυτόν τον υψηλό αγώνα …… και εις άλλα με υγεία λοιπόν!

  29. Άννα δεν σε ξέρω….αλλά σε έψαχνα στο πλήθος….ήθελα, μα τόσο πολύ ήθελα να φύγω μαζί σου…με συγκινεί που εσύ έφυγες….με απογοητεύει ο εαυτός μου που λυπήθηκα τα 12 ευρώ και έμεινα…την μισή συναλία ούτε που την άκουσα…αρκετός θυμός, πολλή αηδία…δεν φταίει ο Θανάσης, φταίμε ολά εμείς τα πρόβατα που κάναμε σα να μην ακούσαμε τίποτα…αν είχε πει κάποιος κάτι αντίστοιχο για τον παναθηναϊκό, ολυμπιακό ή αεκ από κάτω θα ακούγαμε τα άπειρα γιουχαρίσματα…σε αυτό…μόκο από χιλιάδες πρόβατα που σε 5 μέρες θα παν να ψηφίσουν υπευθυνα (?) το μέλλον τους!…δεν θα μπορούσες να περιγράψεις καλύτερα αυτά που ακριβώς ένιωσα, αυτά που ακριβώς σκέφτηκα…μια παγίδα που άθελα μου έπεσα μέσα…

    Θανάση… » η μουσίκη στηρίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»????..η δική μου αξιοπρέπεια που πήγε εκείνο το βράδυ?…με ποιο δικαίωμα μου την καταπάτησες έτσι?…δεν είναι θέμα πολιτικών πεποιθήσεων…σε όποιον και να έδινες λόγο με τόσο ύπουλο τρόπο προς τα δικά μου αυτιά θα μου έκλεβες την αξιοπρέπεια…κρίμα…

    Άννα…σ’ευχαριστώ από καρδιάς…

    1. ειδες ε?ειναι υπουλο αγορι ο θανασης!!!
      εδωσε το λογο σε μια κοπελα να μιλησει για μια αλλη κοπελα η οποια ειναι κλεισμενη στην απομονωση για ενα μηνα επειδη δεν δεχεται να της κανουν κολπικο ελεγχο..
      δηλαδη ποσο πιο πολυ να μας καταπατησουν την αξιοπρεπεια ρε μαριζα _αρχ ??ΑΧ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ!ΘΑΝΑΣΗ ΔΩΣΤΗ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ!!
      ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ?ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑΒΑΨΕΙ ΤΩΡΑ ΑΝΝΑ?αχ την αξιοπρεπεια μου επειγοντως,ακουσα για εναν βιασμο που προκειται να γινει σε ενα κοριτσι ενω ειχα πληρωσει 12 ευρω για να χορεψω την ανδρομεδα ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ!ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΤΗ ΦΕΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΘΑΝΑΣΗ?

  30. Θανάση μουσική θέλουμε. Μουσική και στίχους ατόφιους και καθαρούς σαν από πηγή του Κισσάβου. Έχουμε φάει τόνους πολιτικών παρεμβάσεων, αναλύσεων, κλπ. Η τέχνη μας λείπει. Και βία έχουμε άφθονη. Από όλα και όλους. Η μόνη που δεχόμαστε είναι το πολύ αυτή του χαρτοπόλεμου. Δώσε μας μουσική. Διψάμε σαν τους χαμένους της ερήμου.

    1. η μουσικη και η τέχνη φίλε μου είναι αμεσα συνιφασμένη με τη ζωη και το θανατο.και ειδικά του θαναση..μέρος αυτης της ζωης λοιπον ειναι και οι συνθηκες στις οποιες ζουμε και ο πολεμος που δεχομαστε καθημερινά απο κάθε ειδους εξουσια,,οπότε δεν ειναι διόλου λογικό να ζητάτε απο τον θαναση να μεινει σιωπηρός και αποστασιοποιημένος σε αυτες τις μορφες βίας και ασκησης εξουσιας στου αδυνατους..ΘΑΝΑΣΗ συνεχισε να μας εμπνέεις με το εργο σου,,εμεις ετσι σε μαθαμε και γιαυτο σαγαπαμε τοσα χρονια..αν θελαμε να χορευουμε και να διασκεδαζουμε για 3 ωρες,, αποκομενοι τελειως απο το βουρκο του κοσμου στον οποιο ζουμε θα επιλεγαμε αλλον καλλιτεχνη..

    2. Για ολους εσας που «ζητατε» μουσικη, απλα μουσικη, σαν χαμενοι στην ερημο, και διαχωριζεται την μουσικη απο την ζωη, πιστευοντας οτι το καλλιτεχνημα δεν εχει καμια σχεση με την ζωη, και αρα δεν υπαρχει λογος να γινονται αναφορες στην «βια», αλλ απαρ ολ αυτα ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ να πατε σε συναυλια του Θαναση Παπακωνσταντινου, οφειλω να σας θυμισω, μια «Ερωτηση Κρισεως».
      Και οποιος καταλαβε καταλαβε….
      Κοινως? Οποιος θελει χαζοχαρουμενη μουσικουλα και μονο μουσικουλα μπορει να παει και στον Πλουταρχο (τυχαιο το παραδειγμα).
      Και οπως αναφερθηκε και σε αλλο σχολιο, η παρεμβαση εγινε για μια ΚΟΠΕΛΑ που ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ νιωθει βιασμενη. Αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα, οταν «μας απογοητευει ενας καλλιτεχνης» επειδη επετρεψε την παρεμβαση μιας ανακοινωσης……
      Τερμα το παντεσπανι. Ψωμι ζηταμε.

      Χαμογελατε…

    3. Ρε Αχιλλέα…μπορεί να χεις φάει τόνους πολιτικών παρεμβάσεων και να χεις χορτάσει. Πρόσεξε όμως, αν δεν έχεις χώρο ούτε για ανακοίνωση ενός ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟΥ που συμβαίνει μισή ώρα από την Τεχνόπολη (εγκλεισμός σε δωμάτιο επί ένα μήνα με τα φώτα ανοιχτά μόνιμα στον Κορυδαλλό) τότε καλύτερα να φας κι άλλο μέχρι να σκάσεις.

      Δε φαντάζεσαι, δυστυχώς, πόσο σκατένιο ακούγεται αυτό που έγραψες, παρόλη την ποιητικότητά του

  31. Στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια κυριαρχεί η άποψη άσπρο – μαύρο, ή μ εμάς ή με τους άλλους και τα σχετικά. Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή πήγε στο 7% (τρομάζω και που το λέω) δεν είναι γιατί ξαφνικά ο Έλληνας έγινε φασίστας, αλλά γιατί αποφάσισε να αντιδράσει στον φασισμό και την τρομοκρατία της οργανωμένης «αντιεξουσιαστηκης» πάλης. Ω ναι φωτεινά μου και ανοιχτά μυαλά μαντέψτε η χρήση βίας είναι ίδια από όπου κι αν προέρχεται είτε από τον στενόμυαλο χρυσαυγήτη ενάντια στον μετανάστη, την Κανέλη στην Δούρου, είτε από τον ανοιχτόμυαλο αντιεξουσιαστή ενάντια στον μπάτσο στο αυτοκίνητο στην βιτρίνα και κατ επέκταση και από τους δύο ενάντια στην κοινωνία, μέλη της οποίας είμαστε όλοι. Κι εγώ ήμουν στο live κι εγώ ένοιωσα μαλάκας όταν είδα αυτά τα πράγματα μπροστά στα μάτια μου. Αν είχα πάει μόνος μου θα είχα φύγει κι εγώ. Επέλεξα για την πρώτη ώρα να γυρίσω την πλάτη μου στην εξέδρα να μιλάω με τους φίλους μου, είναι κι αυτός ένας τρόπος διαμαρτυρίας, αρκετά δημοκρατικός αρκετά ειρηνικός. Άννα εσύ που έφυγες νωρίς έχασες την μεγάλη ανταπόδοση του Θανάση προς το κοινό πρέπει να πέταξε και μέχρι 12 μπουκαλάκια νερό στον κόσμο να δροσιστεί. Τεσπά το θέμας μας δεν είναι ο Θανάσης, ο οποίος προσωπικά μου είναι πολύ αγαπητός, το θέμα μας είναι η νοοτροπία της βίας και η σαφή καταδίκη αυτής από όπου κι αν προέρχεται. Δεν περιμένω από τους χρυσαυγίτες να αρχίσουν να σκέφτονται αλλά ρε προοδευτικά παιδάκια μήπως ήρθε η ώρα να την δείτε σιγά σιγά αλλιώς;

    1. είδες σε κανένα απο τα παραπάνω σχόλια κάποιον να υποστηριζει τη βία που χρησιμοποιούν οι δήθεν αναρχικοί 18χρονοι της αθήνας;;είναι άλλο το να υποστηρίζεις τη βία και αλλο να υποστηρίζεις την ανθρωπινη αξιοπρέπεια..το ότι γυρισες τη πλάτη σου στο άκουσμα της ανακοίνωσης περί του κολπικού ελεγχου της κοπέλας και της κρατησης της στην απομόνωση λόγω αρνησης να της βάλει καποια σωφρονιστική υπαλληλος τα δαχτυλα της στο κόλπο της δεν σε τιμά καθόλου…οπως και δεν τιμά καθόλου κανεναν ΑΝΘΡΩΠΟ.. το να κλείνουμε τα αυτιά μας σε τετοια περιστατικα δεν μας αποκόβει απο τη κοινωνια..το να αδιαφορουμε γα τις αδικιες που γινονται σε βάρος των ανθρωπων δεν σημαίνει οτι αυτές δεν θα συμβούν και σε εμάς..ανεξαρτητα απο το αν ειμαστε μελος ή οχι καποιας επαναστατικης οργανωσης,,κέθε μερα γινονται τετοια περιστατικα..ποσος αθωος κοσμος χτυπηθηκε και συνεληφθηκε στις πορειες εναντια στα μνημονια περισυ και φετος;;σε αυτα αν ησουν εσυ ή καποιος δικός σου θα γυριζες τη πλάτη??
      οχι δεν θα τη γυριζες…ειναι θέμα ανθρωπιας τα πάντα,,,και με θλιβει πραγματικα που βλεπω απο πολλους απο εσας να λειπει αυτο το στοιχειο..ειδικα γιατι οι μερες που ερχονται θα ειναι ακομα πιο δυσκολες..

  32. «Κοιτάζω γύρω μου να δω, βλέπω κάποιον που λέει θα φύγω μαλάκα… νιώθω πως θέλω να κάνω το ίδιο. Νιώθω αισχρά χειραγωγημένη. Βιασμένη.» λες…

    Βιασμένη δε νιώθει απλά,αλλά είναι καθημερινά η κοπέλα για την οποία έγινε η ανακοίνωση. Αλλά προφανώς αυτό δε σε ενδιαφέρει, ουδεμία αναφορά…

    Χειραγωγημένη να νιώθεις από τις κυβερνήσεις και το σύστημα, όχι από έντιμους καλλιτέχνες.
    Να σε φοβίζουν οι διαφημίσεις, όχι τα συνθήματα.

    Και τέλος πάντων, δεν ξέρω αν το ‘χεις αντιληφθεί, αλλά οι στίχοι του Θανάση, είναι και πολιτικοί
    και (παρόλο που ο Θανάσης,δήλωσε κι ο ίδιος ότι δεν είναι με την βία κ την τρομοκρατία, οπότε generally speaking) δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να απαιτείς από τον άλλον να απαρνηθεί την πολιτική του ταυτότητα/πεποιθήσεις.

  33. Πολλά ακούστηκαν γι αυτήν τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.Δεν ήμουν εκεί.Είμαι κατά της βίας και κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων.Όχι μόνο γιατί δεν πιστεύω ότι αλλάζουν τα δεδομένα,αλλά και γιατί συχνά υπηρετούν- ηθελημένα ή άθελά τους- το αντίπαλο «στρατόπεδο».Θα με πείραζε αυτό που έγινε?Όχι.Θα με πείραζε αν υποστήριζαν την Χ.Α.?Ναι. Θεωρώ ότι είναι το ίδιο?Και πάλι όχι.Κατανοώ όμως πως και πόσο μπορεί να ενόχλησε κάποιον άλλον,σαν την κοπέλα που διαμαρτυρήθηκε.Και τώρα θυμάμαι ότι τη χρονιά που τελείωσα το Λύκειο,στο μάθημα της Λογοτεχνίας ,ο καθηγητής ρώτησε εάν πιστεύουμε ότι οι καλλιτέχνες είναι υποχρεωμένοι να ασκούν κοινωνική κριτική και να είναι φορείς πολιτικής ιδεολογίας.Ήμουν η μόνη στην τάξη που απάντησε αρνητικά.Πιστεύω στην ελευθερία και στην επιλογή,όχι στην υποχρεωση.Δεν αγάπησα ποτέ ιδιαίτερα τους στρατευμένους καλλιτέχνες.Αγάπησα πολλούς πολιτικοποιημένους,αλλά αυτό είναι κάτι άλλο.Παρά ταύτα αισθάνομαι πως ο καλλιτέχνης δικαιούται να εκφράζεται και πως τελικα,σχεδόν πάντα,είναι φορέας πολιτικών ιδεών.Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε,με όσους επιλέγουμε να ακούμε ,γιατί δημιουργούν μια όμορφη μουσική.Ούτε μπορούμε να τους υποχρεώνουμε να είναι βουβοί,επειδή τους πληρώσαμε εισιτήριο.Κακώς για μένα ελλοχεύει αυτή η παρανόηση.Η τέχνη θα έπρεπε να είναι προσιτή σε όλους,αλλά ο καλλιτέχνης όπως κάθε εργαζόμενος ,πρεπει να αποζημιώνεται.Τα διάβασα και τα δύο κειμενα.Έκαστος έχει μερίδιο δίκιου.Αλλά η μία το διεκδικεί υστερικά και φωνακλάδικα,ενώ ο άλλος σεμνά.

  34. Προτείνω στην Άννα και στην κοπέλα που φρίκαρε στη συναυλία να δυο το φιλμ «Ο Σαν Μικέλε είχε έναν κόκορα» των αδελφών Ταβιάνι, που αναφέρετε σε πραγματικά γεγονότα και το οποίο προφανώς ενέπνευσε τον Παπακωνσταντίνου και ίσως τότε να καταλάβουν πως μετά το άκουσμα αυτού το τραγουδιού δεν είναι καθόλου ακραία πράξη η έκφραση δημόσια αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στον εξευτελισμό και τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης ενός κρατουμένου, πράγμα που δεν σημαίνει καθόλου και επικρότηση των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται.

    http://www.imdb.com/title/tt0069215/

  35. επειδή φοβάμαι ότι έχει χαθεί εντελώς η μπάλα να τονίσω το εξής:

    όπως λέει και ο θανάσης από πάνω έδωσε βήμα στην κοπελιά για να μιλήσει για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές…όπως και έκανε…

    αυτό δεν θα πρεπε να προσβάλει τον οποιοδήποτε φυσιολογικό μη-καραδεξιό άνθρωπο..

    γιατί ανεξάρτητα αν συμφωνείς ή όχι με τις πράξεις του καθενός, το να ξεφτυλίζεις την αξιοπρέπεια του είναι μια πράξη που δεν τιμά κανέναν…

    εκτός και αν κάποιος δέχεται την άποψη ότι αν κάποιος παραβαίνει τους νόμους και μπαίνει φυλακή δεν είναι πια άνθρωπος και πρέπει να του φερόμαστε σαν να ναι ζώο..

    …αν είναι έτσι ναι καλά έκανες και έφυγε η τύπισσα(wannabe βουλευτής απότι δείχνει) από την συναυλία του θανάση

    1. Πες τα ρε γαμωτο!
      Πολυ μη μου απτου εχουμε γινει και ο κοσμος γυρω μας σφαζεται κυριολεκτικα και μεταφορικα.

      Χαμογελατε…

  36. ετσι ειναι ολοι αυτοι οι καλλιτεχνες… τα τσεπωνουν και αντοι να βγαλουν τον καπιταλιστικο – σκασμο (αφου ετσι ζουν), κανουν και τους αναρχικους !!! Δεν νοιοθουν ομως τι ειναι η αναρχια…. και μας παρασερνουν ολους….. οχι δεν ειμαι χρυσαυγιτης..τους πολεμαω μεχρις εσχατων…αλλα , ολα κι ολα…ολα εχουν ενα σημειο. καπιοι το εχουν ξεφτιλισει…
    ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ IMAGE ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ….. Ο Λ Ο Ι ΟΜΩΣ….ΘΑΝΑΣΗΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΧΑΡΟΥΛΗΣ, ΧΑΪΝΗΔΕΣ… Ο Λ Ο Ι ΣΑΣ ΛΕΩ…. και δεν ξερετε καν ποιος ειμαι εγω που τα λεω………….

    1. ναι ειδες τους αλητες???τα τσεπωνουν και φευγουν!!γιατι οταν εχεις 15 ατομα πισω σου να πληρωσεις που αυτοι οι 15 εχουν αλλα 5 στοματα να θρεψουν και πρεπει αναγκαστικα να βγαλεις απο καπου αυτα τα λεφτα για να τους τα δωσεις δεν πρεπει να τραγουδας για την ασχημια του κοσμου και του συστηματος στο οποιο ζουμε!!!ετσι ρεε,,γιατι στο καπιταλισμο οποιος εχει αριστερες ιδεες για να μην τον λιντσαρουν αμορφωτοι σαν κι εσας πρεπει να πεθαινουν στη ψαθα τους!!ε ρε να χαρω εγω εναν μορφωμενο λαοο!!

  37. Δε βρισκόμουν στη συναυλία, αλλά θεωρώ πως καλά έκανες κι έφυγες και λες αυτά που λες! Άσε τους υπολοίπους να λένε ό, τι θέλουν! Δημοκρατία έχουμε άλλωστε, όπως σου είπαν κι οι ταμίες…! 😛

  38. οι καλλιτέχνες πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του παραγγελιοδότη/χρηματοδότη… έτσι γινόταν εξάλλου και στο μεσαίωνα… ελευθερία; αλληλεγγύη; απαπα αυτά είναι οι πόρνες του διαβόλου. Και δεν θα έρθει και η λέιντι Γκάγκα για συναυλία στην Αθήνα, να βλέπαμε κανένα θέαμα της προκοπής που αξίζει τα λεφτά του και να νιώσουμε προοδευτικοί

  39. Τα comments βαρέθηκα να τα διαβάσω όλα, αντίθετα με το άρθρο που ήταν, επιεικώς, μπούρδα. Καλά θα κάνετε αγαπητοί και αγαπητές να σταματήσετε να φοβάστε ανθρώπους, όποια και να είναι η ιδιότητά τους, που έχουν το θάρρος να εκφράσουν τις θέσεις τους. Και η αναφορά σε οποιεσδήποτε συνθήκες κράτησης δεν είναι καν πολιτική θέση. Είναι θέμα ανθρωπιάς.

  40. ρε παιδια αφηστε μας εμας με τον θανασαρα μας, με τον σωκραταρο, τον γιαννο, την νατασσα, τον ζερβουδακη, τον αποστολακη, τον ψαραντωνη, και οποιον αλλον καλιτεχνη εχει ελευθερο και ανοιχτο μυαλο και μαγικες μουσικες και αντε σε κανενα κεντρο στην παραλιακη ή οπου αλλου εχει σκυλαδικα και ακουστε νοτη να επαναστατησετε ή χατζηγιαννη και κοκκινου…. α αν θελετε ας ανταλαξουμε και τον παυλο με τον νινο… αυτη η παιδεια του τιποτα και η επικρατηση του δηθεν και του γκλαμουρ σας εφαγε, ειπαμε το life style ειναι μαγικο…

  41. Φυσικά και κάνατε πολύ καλά που φύγατε από τη συναυλία γιατί θα ήταν ντροπή για όλους εμάς που ήμασταν εκεί να είμαστε στον ίδιο χώρο με ένα άτομο το οποίο δεν κατάλαβε τι συνέβη πραγματικά. Ο καθένας μας μπορεί να εκφράζει την άποψη του και τη σέβομαι ακόμα και αν δεν συμφωνώ. Ωστόσο καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσετε κάποια πράγματα μέσα στο κεφάλι σας πριν γράψετε οτιδήποτε γιατί με αυτό τον τρόπο διαστρεβλώνεται τα γεγονότα και παραπληροφορείτε όσους δεν ήταν εκεί. Λυπάμαι που κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται έτσι και λυπάμαι γιατί εκείνο το βράδυ απλά κάποιοι ζήτησαν βήμα για να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι συνέβη σε έναν συνάνθρωπό μας. Κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα και αν κάποτε συμβεί και σε εσάς και δεν υπάρχει κανείς να σας δώσει αυτό το βήμα τότε πραγματικά θα καταλάβετε τι σημαίνει να είσαι «καπελωμένος» και «βιασμένος» από οργανωμένες κινήσεις!

  42. Αγαπητή Άννα Νιώτη κατά την γνώμη μου(κι αυτό γιατί αναφέρεσαι δημοσίως),είσαι αξιολύπητη
    και δυστυχώς δεν είσαι η μόνη!!!!!!Ανήκεις στο είδος εκείνο που πολλαπλασιάζεται για ένα και μόνο λόγο,για να δίνει άλλοθι στο κάτεργο που λέγεται κράτος και μάλιστα ελληνικό!!!

  43. Ο παππούς μου από όταν ήμουν πολύ πολύ μικρός μου έλεγε: «Παιδί μου, πάντα πριν μιλήσεις να βουτάς τη γλώσσα σου στο μυαλό σου». Κατάλαβα τι εννοούσε στα 12. Το εκτίμησα στα 15. Ευχαριστώ όλους όσους με μεγάλωσαν «σωστά» και δεν έγινα σαν την Άννα και τους υπόλοιπους που συμφωνούν μαζί της. Είναι κρίμα που δεν είχατε και σεις κάποιον να σας μάθει 5 πράγματα όταν είσαστε μικροί. Είστε κατάπτυστοι. Ντροπή σας που θέλετε να λέγεστε άνθρωποι.

  44. κοιτα ρε φίλε πόσο εύκολα μιλάνε για αίσθημα βιασμού, για οργή, θυμό και για καταπατημένη αξιοπρέπεια κάποιοι άνθρωποι… για ενα πανώ σε μια συναυλία… την ίδια ωρα που που αδιαφορούν όταν κάποιοι άλλοι τσαλαπατιούνται και βιάζονται κυριολεκτικά… αντουανέτες…

  45. Κοπελιές πέφτει η Μαδρίτη κι εσείς θαρρείτε πώς κάνετε αντίσταση με το να ζητήσετε τα λεφτά σας πίσω. Μη νοιώθετε ξένες κορίτσια, οι συνθήκες κράτησης αφορούν την ανθρωπιά μας όχι την πολιτική μας θέση. Για κάθε κρατούμενο που υφίσταται εξεφτελιστιστικές συμπεριφορές, όποιος και ό,τι και να έχει κάνει, ξεφτιλίζεται η ανθρωπιά μας και η κοινωνία μας.Ξεφτιλιζόμαστε ένας ένας προσωπικά. Ξυπνάτε ρε, ορισμένα πράματα είναι αδιαπραγμάτευτα!

  46. Η ανακοίνωση έγινε γιατί μια κοπέλα κρατούμενη αρνληθηκε να της κάνυον κολπικό έλεγχο οι δεσμοφύλακες και μέχρι σήμερα βρίσκεται στην απομόνωση!!! ΕΝΑ ΜΗΝΑ τώρα στην απομόνωση.

    Αν κοριτσάκια δεν σας πειράζει να υποβάλλουν τις κρατούμενες σε κολπικό έλεγχο, και το οτι οταν το αρνο΄νται ως εξευτελιστικό τις ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ με μηνιαία απομόνωση, τότε έχετε πρόβλημα.

    Εκτός των άλλων, αν μη τι άλλο έχετε πρόβλημα κατανόησης. Διότι ΟΧΙ δεν έγινε υο΄λερ της ΣΠΦ η παρέμβαση, για νάδειξη του βασανισμού της κοπελας που αντιστάθηκε στην κολπικη εξεταση εγινε.

    Ειδικά εσύ που έχεις το μπλογκ και γράφεις στο τέλος για το θεμα της κολπικης εξετασης, τι να πω…Αηδία να σου φαινεται «δευτερευον θεμα».

  47. Βέβαια δεν είναι πρώτη φορά που ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου υμνύει την βία.

    Ήταν περίπου 11 το πρωϊ, με την τσίμπλα στο μάτι βρίσκομαι στο Metropolis της Τσιμισκή (το οποίο βέβαια τώρα έχει προβλήματα με κάτι ακραίους αναρχοκουμμουνιστές, επισχέσεις εργασίας κτλ., αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία) με σκοπό την αγορά μουσικών cd. Όπως είχα εξηγήσει και στον κολλητό μου Φρειδερίκο -ο οποίος κυκλοφορεί ως Freakos πέριξ της Βαλαωρίτου, για όσες ενδιαφέρονται- έχω να αγαπήσω 14 μήνες αγάπη μου, όντας από έναν δύσκολο χωρισμό μιας πενταετούς σχέσης κατά την οποία άκουγα μόνο Χατζηγιάννη και μην έχοντας λοιπόν καμία μουσική εκπαίδευση έπρεπε επειγόντος να κανώ ταχύρυθμα σε ζητήματα μουσικής.

    Έχοντας αποφασίσει ότι η επόμενη μου αγάπη πρέπει να βρίσκεται στην διατομή του διαγράμματος Venn μεταξύ έντεχνης και χιπστεροπούλας, ρώτησα τον Freako που είναι η επιτομή της διατομής μου είπε σε χρόνο dt Θανάσης, Μικρούτσικος απάντησα εγώ, όχι βρε retard μου είπε ο Freakos, ένας είναι ο Θανάσης, ο Παπακωνσταντίνου.

    Με το μυαλο μου στον Θανάση, μπαίνω στο Metropolis, βλέπω μια μάνα με 2 μούλικα να ζητάν ζουζούνια, με πονοκέφαλο και την προαναφερόμενη τσίμπλα βρίσκω τον πρώτο διαθέσιμο αρσενικό υπάλληλο, του εξιστορώ τον πόνο μου και μου επιβεβαιώνει τα όσα μου είπε ο Freakos, των ρωτάω τι να πάρω και μου δίνει το «Στην Ανδρομέδα και στη γη» και «Τα Ζωντανά» με την επιβεβαίωση ότι θα επιτελέσουν τον σκοπό τους. Πάω τρέχοντας στην ταμία πληρώνω και από την αγωνία μου παίρνω ταξί για σπίτι. Ανοίγω την πόρτα τρέχω στο cd player, με το αίμα στο κεφάλι από την σκέψη ότι σύντομα θα ερωτευτώ προσπαθώ να ανοίξω ένα από τα cd για να ξεκινήσω το δύσκολο ταξίδι στο κόσμο του hipster/έντεχνου. Μη έχοντας καταφέρει να ανοίξω το «Στην Ανδρομέδα και στη γη», ανοίγω το «Τα Ζωντανά» και βάζω ένα από τα 2 cd στο cd player.

    Ένας κύριος ξεκινά να μιλά, σοκαρίζομαι αγόρασα μουσικό cd ή κανά cd εκμάθησης ξένων γλωσσών. Ο κύριος του cd αρχίσε να λέει:

    «Από τα υψίπεδα του Κιλκίς, κοντά στη λίμνη της Δοϊράνης, ο ακούραστος και ακαταμάχητος ανθυπαστυνόμος Ιωάννης Πετράκης, μετά από απηνή μεν, μάταια δε, καταδίωξη των ληστάρχων στις 7 Απριλίου του 1923 γύρισε στο Κιλκίς και έστειλε την εξής αναφορά: «Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά την λίμνην της Δοϊράνης, εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε προς αυτούς ‘Σταθείτε, ρε πούστηδες γαμώ το σταυρό σας’ και αυτών απαντησάντων ‘Κλάστε μας τα αρχίδια’, ούτοι απέδρασαν.»

    Θέλω να κάνω εμετό, νοιώθω παγιδευμένος, αγόρασα 2 cd μπάς και βρώ γκόμενα και ξαφνικά ακούω έναν τύπο να βρίζει την ελληνική αστυνομία, να υπονομεύει την δημόσια τάξη και να υμνύει την ένοπλη ληστεία και όχι μόνο αυτό αλλά επειδή το cd είναι ηχογράφηση από συναυλία να ακούω και τα γέλια του κοινού όταν καθυβρίζεται η ένδοξη αστυνομία μας. Ανοίγω το βιβλιαράκι των στίχων και βρίσκω ότι ακούω το πρώτο κομμάτι του δεύτερου cd, Α. Μάνθος και βρίσκομαι ξανα σε σοκ. Ποιός ο λόγος συγγραφής ένος τραγουδιού που εξυπνεί την διάρρηξη ενός σπιτιού από έναν ληστή, ο οποίος μάλιστα θέλει τα φώτα της δημοσιότητος μέσω της φωτογράφησης του.

    Ντύνομαι, δεν με σηκώνει το σπίτι μου, νομίζω ότι άμα συνεχίσω να ακούω αυτούς τους αναρχικούς ύμνους, κουκουλοφόροι προπαγανδιστές της πολιτικής βίας θα μπούν στο σπίτι μου και αφού θα με ξυλοκοπήσουν θα με βιάσουν ψυχολογικά και σωματικά. Ξαναπαίρνω ταξί πάω στο Metropolis, βρίσκω την ταμιά και της δίνω πίσω τα 2 cd και της λέω 22 ευρώ για τα cd + 9 ευρώ για τα ταξί + 9 ευρώ ψυχική οδύνη 40 ευρώ σύνολο, με κοιτά αποσβολωμένη τις εξηγώ τι έγινε και γελάει, την βάζω στην θέση της με κοιτάει με πανικό, εμφανίζεται ο υπάλληλος τον οποίο ξεχέζω ως αναρχοκουμμούνι και του λέω να περιμένει τηλέφωνο από την ΕΛ.ΑΣ. για προτροπή σε τρομοκρατικές πράξεις.

    Έχω τα 40 ευρώ στην τσέπη μου και το κεφάλι μου ψηλά. Στην αρχή φοβήθηκα να πάω στο Metropolis και να υπερασπιστώ την δημόσια τάξη και ασφάλεια μην και χαρακτηριστώ φασίστας, γραφικός ή υστερικός αλλά σήμερα ξέρω ότι έδωσα μια μικρή μάχη ενάντια στους μηχανισμούς της πολιτικής βίας που θέλουν να προκαλέσουν εμφύλιο στην χώρα και να αντικαταστήσουν την κοινή λογική με το χάος.

    1. ευγε!!!και καλα εκανες που το δημοσιευσες στο blog αυτο για να μας γλιτωσεις κ εμας απο αυτη τη »τρομοκρατικη» μουσικη!!σε ευχαριστουμε πολυ,,ανεβασε το και στο fb και θα παρεις 1000 like,,πιο πολλα κι απο την αννα!!και ξερεις ε??στα 1000 like παιρνεις δωρεαν πεντικιουρ για τα νυχια που θα σπασουν σε ενδεχομενη συναυλια του θαναση…

  48. Η κασέτα που αγοράστηκε έξω από τη Νομική, θα ανήκει κάποτε σε μια καλοπαντρεμένη Εισαγγελέα; ή απλά περνούσατε τυχαία από εκεί;

    Κι ο Μάλαμας κάποτε, πίνοντας το μπουκάλι του μετά την παράσταση αστειευόταν και ειρωνευόταν μαζί μας για τα «πιρρατεμένα» του τραγούδια… Ερχόταν να τον ακούσουν τόσα ωραία εναλλακτικά γκομενάκια με έξυπνο μουτράκι, παλαιστινιακά φουλάρια και ακριβά piercing, που δε σταμάταγαν στιγμή το τσιφτετέλι…
    Ίσως γι αυτές να κράταγε και η παρέα μου επαφές μαζί του…
    τώρα ακούμε τη Πριγκηπέσσα από τον Βασιλάκη ανάμεσα σε γυφτολαϊκά με τα ηχεία στο τέρμα, από φτιαγμένες παλιές BMW στα φανάρια τα Σαββατόβραδα.
    Και ο Πολιτιστικός Σύλλογος πουλάει σουβλάκια δίπλα στη συναυλία που οργάνωσε, το καλοκαίρι…

    Αχ κορίτσι μου, ίσως θα έπρεπε να δώσουν και μερικά σουξέ του Παπακωνσταντίνου στον Πλούταρχο, να τα λέει μετά το Καλύτερο Παιδί, να τα ακούμε χωρίς να μας μαγαρίζουν οι εχθροί της κοινωνίας, μασουλώντας τα ξηροκάρπια μας, μαζί με το θείο μου τον αστυνομικό που δε βγάζει το σακάκι όση ζέστη κι αν κάνει…

    ( ερώτηση: μαριχουάνα λένε το χασίς σε ποιο χωριό ??? )

  49. τα παιδακια της χρηματολαγνας ξυνισμενης αντιδρασης αλλα και αυτα της κακοχωνεμενης βιαιολαγνας «αναρχιας» ψαχνουν για ηρωες και ειδωλα. κι οταν αυτα δεν στεκονται στο υψος που αυτοι αυθαιρετα νομιζουν οτι θα πρεπε να στεκονται, νιωθουν «προδοσια» και πετροβολουν σαν κακομαθημενα που ειναι. αφηστε ρε μαλακες τον ανθρωπο να εκφραστει κ να δημιουργησει χωρις τις μικροεξουσιες σας.

  50. Aristides κακώς πολύ κακώς που προσπάθησες να ξεφύγεις απο τον Χατζηγιάννη,εκεί είναι η θέση σου….μπας και βρεις γκόμενα του επιπέδου σου δηλαδή!!
    Μην πειραματίζεσαι με την μουσική γιατί μπορεί να ξυπνήσεις καμια μέρα και να πάθεις πολιτισμικό σοκ με αυτά που συμβαίνουν γύρω σου.
    Μείνε σε αυτά που σου έμαθε η πρώην…μπεεεεεεεεεεεεε

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.