Χειμερία Νάρκη

teenager-girl-binge-watching-tv-dinner-night-595x240

Πρέπει να είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που περνώ δύο περίπου μήνες χωρίς να ανοίξω βιβλίο.

Χωρίς τύψεις, έπαψα να ασχολούμαι με το διάβασμα, να μπαίνω σε βιβλιοπωλεία, διέκοψα την Ali Smith, σταμάτησα να γράφω εδώ ή να πολυαναρτώ στο Facebook. Αν η ζωή μου είχε κουτάκια, αυτό με την ετικέτα «Ανάγνωση» περιείχε όλη μου την αδιαφορία, την τεμπελιά, το ρελαντί, ακόμα και τα φρένα. Ενώ κάποια κουτάκια έσφυζαν από υπερένταση, άγχος, πίεση, άλλα από δημιουγία, προσμονή ή ενθουσιασμό, το κουτάκι «Ανάγνωση» βρισκόταν σε χειμερία νάρκη.

Σαφώς, η δουλειά έσπασε τα κοντέρ αυτό το διάστημα: κάτι ανάμεσα σε πτώση με αλεξίπτωτο πλαγιάς και σε μαραθώνιο, χωρίς να έχω καταλάβει πώς έχει γίνει και μπήκε ξαφνικά η άνοιξη. Αλλά, ας μην κρυβόμαστε, δεν ήταν μόνο αυτό. Το διάστημα αυτό υπήρχε ακόμα ένα κουτάκι, αυτό με την ετικέτα «Τηλεόραση», το οποίο ήταν υπερδραστήριο: στο σπίτι, στο δρόμο, στις ουρές, εγώ έβλεπα με μανία και θρησκευτική προσήλωση το Good Wife στο Netflix. Τηλεόραση, υπολογιστής και κινητό καίγονταν με τις περιπέτειες της δικηγόρου από το Σικάγο, καθώς εγώ πατούσα delete and play next. Σαν να μη μου έφτανε αυτό, έπεισα κανά δυο φίλους να το ξεκινήσουν και εκείνοι για να έχω να συζητάω. Επί διμήνου, παρακολούθησα και τα 22 επεισόδια καθενός από τους 7 κύκλους της σειράς.

Χωρίς καμία απολύτως τύψη, πέρασα υπέροχα. Χαλάρωσα, διασκέδασα, έκανα αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν. Όσο πιο πολλές οι απαιτήσεις στη δουλειά – διάβασμα και γραψίματα – τόσο πιο πολλά χρωστούσα στην Alicia Florrick.

Καμιά φορά, τα βιβλία μπορούν να περιμένουν. Δεν είναι κακό. Πάω τώρα να ξεκινήσω το The Good Fight. Αυτή τη φορά με ένα βιβλίο στο πλάι.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Χειμερία Νάρκη

  1. Πολύ καλά έκανες. Χρειάζονται αυτές οι περίοδοι…οι εναλλαγές είναι κι αυτές τροφή για το πνεύμα (και το σώμα).
    Για την επόμενη τέτοια περίοδο, σου προτείνω να δεις το Trapped και το DCI Banks. Ειδικά αν η «χειμερία νάρκη» σου πέσει χειμώνα, θα απολαύσεις 3 φορές περισσότερο τις συγκεκριμένες σειρές. Enjoy!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s