Η Χρονιά των Μεγάλων Συγγραφέων 09

rainer_maria_rilke2-1-1207781850

Και, ενώ διέδιδα σε συγγενείς και φίλους ότι θα συνεχίσω με τον Ουελμπέκ μέχρι να μπει το φθινόπωρο, ήρθε ο Τζόναθαν Φράνζεν στην Αθήνα και τα σάρωσε όλα.

Αν δεν ήταν ο Φράνζεν, το πιθανότερο είναι να μην αποφάσιζα ποτέ να διαβάσω Ρίλκε. Σίγουρα δεν θα αγόραζα με τόση ζέση τις Σημειώσεις του Μάλτε Λάουριντς Μπρίγκε – σε αγγλική μετάφραση, καθώς η ελληνική, αυτή του Δημήτρη Στ. Δήμου για τις εκδόσεις Το Ροδακιό, είναι εξαντλημένη. Και σίγουρα δεν θα ξεκινούσα ένα τέτοιο βιβλίο εάν δεν είχα ακούσει τον Φράνζεν να λέει ότι το θεωρεί το σημαντικότερο κείμενο που διάβασε ποτέ.

Ο ένας μεγάλος συγγραφέας φέρνει τον άλλο, το ένα μεγάλο βιβλίο φέρνει το επόμενο. Ωραία αναγνωστική χρονιά η φετινή τελικά.

Advertisements

2 thoughts on “Η Χρονιά των Μεγάλων Συγγραφέων 09

  1. Μόλις τελείωσα το The Corrections. Είχες δίκιο, είναι πολύ καλό. Είναι απίθανο το πώς καταφέρνει να προκαλέσει τον έλεο (με την αριστοτελική έννοια) απέναντι σε αυτούς τους δυσλειτουργικούς χαρακτήρες. Πολύ το ευχαριστήθηκα. 🙂 Ποιο άλλο του Franzen θα πρότεινες;

  2. Επίσης, δεν ξέρω πώς μεταφράστηκε στα ελληνικά, είναι από τα βιβλία που απαιτούν πολύ ικανό μεταφραστή. Έχεις ιδέα αν είναι καλή η ελληνική έκδοση;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s