Οκλαδόν κατάχαμα με την πλάτη στη μεταφρασμένη λογοτεχνία

Όποιος δεν έχει νοιώσει αυτή την ηδονή, δεν ξέρει τι χάνει.

Το στόρι έχει ως εξής: Μπαίνεις στο Foyles, η δερμάτινη πολυθρόνα του ισογείου είναι κατειλημμένη από γλυκούλη Ινδό που διαβάζει e.e. cummings, πας στα κόμιξ, παίρνεις ένα ολιγοσέλιδο indie / εναλλακτικό comic book από το stand δίπλα στο ταμείο, και, με βήμα γοργό, στρογγυλοκάθεσαι στη μοκέτα δίπλα στον γλυκούλη Ινδό. Εκείνος, ως γνήσιος gentleman, σου προσφέρει τη θέση του στην αναπαυτική Chesterfield, αλλά όχι, εσύ δε δέχεσαι. Το indie comic book απαιτεί θέση οκλαδόν κατάχαμα.

Στο Foyles, ουδείς σε κοιτάζει ωσάν να ήσουν εξωτικό φρούτο. Βλέπετε, η στάση «οκλαδόν κατάχαμα με την πλάτη στη μεταφρασμένη λογοτεχνία» είναι δοκιμασμένη κι αναπαυτική συνταγή επιτυχίας. Την έχω ξαναδοκιμάσει. Τώρα που το σκέφτομαι, περισσότερες από μία φορές.

Αυτή τη φορά, στα χέρια μου έπεσε το Steak Night, ένα ομαδικό comic/zine των ανεξάρτητων εκδόσεων Records Records Records. Το Steak Night κυκλοφόρησε σε μόνο 300 αριθμημένα αντίτυπα, είναι ασπρόμαυρο, και απαρτίζεται από μικρά κόμιξ και ένα διήγημα.

Οι ανησυχίες της εφηβείας, οι ερωτικές απογοητεύσεις, η αστική μοναξιά, η αποξένωση – αυτά απασχολούν τους νεαρούς δημιουργούς Babak Ganjei, Jackson Coley, Antoine Cossé, Jessica Penfold, Grace Wilson και Kele Okereke.

Γέλασα δυνατά. Συγκινήθηκα κιόλας λίγο. Αλλά το παραδέχομαι: Το Steak Night δε θα είχε τόσο ωραία γεύση εάν δεν καθόμουν στη μοκέτα του Foyles και, κυρίως, εάν δεν ήξερα ότι αυτή μας η συνάντηση δε θα διαρκούσε περισσότερο από την παραμονή μου στο κατάστημα.

Advertisements

4 thoughts on “Οκλαδόν κατάχαμα με την πλάτη στη μεταφρασμένη λογοτεχνία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s