Ευχαριστώ, as ever

Αν και περίμενα το αντίθετο, στα φετινά μου γενέθλια πήρα δώρο μόνο δύο βιβλία.

Φίλοι που σε άσχετες περιστάσεις μου έκαναν φέτος δώρο τα πιο παράξενα βιβλία, στα γενέθλιά μου διάλεξαν έναν άλλο δρόμο: Έλαβα παπούτσια, μπλούζες, μπιχλιμπίδια (Μεγάλη αδυναμία. Αν είχα άλλο ένα blog, αυτό θα ήταν σίγουρα για πλαστικά κοσμήματα παντός είδους – η θεωρία μου είναι ότι όλα μπορούν να γίνουν κολιέ).

Το ένα από τα δύο βιβλία που πήρα φέτος, λοιπόν, μου το έδωσε ο Μιχάλης. Ήταν λίγες μέρες πριν τα γενέθλιά μου, και ήταν απρόσμενο. Ο Μιχάλης ξέρει από μαγειρική κι έτσι το θέμα του βιβλίου δεν ήταν έκπληξη.

Εντάξει, ήξερα ότι ο Dumas είχε γράψει τους Τρεις Σωματοφύλακες, αλλά δεν είχα ιδέα ότι το 1873 συνέγραψε το Grand Dictionnaire de Cuisine, καθότι ήταν πολύ gourmet τύπος και γνώστης της υψηλής γαστρονομίας ο ίδιος. Το From Absinthe to Zest: An Alphabet for Food Lovers ανήκει στη σειρά Penguin Great Food και ανυπομονώ να το διαβάσω. Όχι τίποτα άλλο, το βιβλίο είναι μόνο 110 σελίδες, συνεπώς στα μέτρα μου. Ο Μιχάλης, φυσικά, μου έκανε και αφιέρωση:

Δεσμεύομαι να του φτιάξω ένα Potage aux tomates et aux queues de crevettes, αρκεί να φέρει το επιδόρπιο.

Το δεύτερο βιβλίο το έλαβα αρκετές μέρες μετά τα γενέθλιά μου. Το έφερε η Λίλα κατευθείαν από ένα παζάρι μεταχειρισμένων βιβλίων στο Lancaster. Το βιβλίο δε χρειάζεται συστάσεις.

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του βιβλίου, εκτός από το μεγαλειώδες περιεχόμενό του, είναι ότι είναι όσο πιο vintage γίνεται. Το εξώφυλλο είναι ένα έργο τέχνης, το ίδιο και οι κιτρινισμένες σελίδες του. Η Λίλα έκανε και αυτή μία αφιέρωση.

Μου άρεσε πολύ. Για Κάρολο Ντίκενς δεν ξέρω, Λίλα, αλλά Γιάννη θα διαβάζουμε σίγουρα.

Γράφω αυτό post, ακούω αυτό το τραγούδι και σκέφτομαι ότι καμιά φορά οι αφιερώσεις στην μπροστινή σελίδα των βιβλίων είναι οι πιο σπουδαίες λέξεις εκεί μέσα.

Λίλα, Μιχάλη, και σε σένα που ξέρεις ποιος είσαι, ευχαριστώ για όλα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s