Μια φωτογραφία για το Λεοντόκαρδο

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στην παρουσίαση του νέου βιβλίου το Ηλία Κυριαζή, Μια Καρδιά για το Λεοντόκαρδο. Το κόμικ, το οποίο είναι φωτεινό, πολύ χρωματιστό και πρωτότυπο με ένα ρετρό τρόπο, ενθουσίασε τους ειδικούς – είπα, λοιπόν, να πάω να τον δω από κοντά. Μαζί μου ήταν η φίλη μου η Λίλα, η οποία εσχάτως αποτελεί το μονοπρόσωπο φωτογραφικό μου συνεργείο. Η Λίλα τράβηξε τις παρακάτω φωτογραφίες και την ευχαριστώ πολύ!

(Από αριστερά) Ο Τάσος Παπαϊωάννου, εκδότης και δημιουργός κόμικς, η Λυδία Παπαϊωάννου και ο Ηλίας Κυριαζής συζητάνε για το βιβλίο. Μαζί τους στο πάνελ ήταν και ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης.
Μαζί μου είχα ένα αντίτυπο του βιβλίου. Το είχα διαβάσει στην πτήση για την Πράγα. Μου φάνηκε πολύ παράξενο.
Ο Ηλίας αρχίζει να υπογράφει. Αναρωτιόμουν αν ήταν καθόλου συγκινημένος. Τα λόγια που είπαν οι τρεις του πάνελ για αυτόν ήταν πολύ όμορφα.
Πολύς κόσμος στην ουρά για το signing.
Ο Λευτέρης Σταυριανός, εκδότης της Jemma Press. Τον συμπαθώ, και όχι μόνο επειδή του αρέσουν κι εκείνου οι ιστορίες φρίκης και τρόμου.
Ο Ηλίας αρχίζει να σχεδιάζει στο δικό μου βιβλίο. Τον ρώτησα: "Πάντα τον εαυτό σου σχεδιάζεις;" , και γέλασε.
Νομίζω ήμουν από τους τελευταίους στους οποίους υπέγραψε ο Ηλίας. Όταν του έδωσα το βιβλίο μου, με ρώτησε "Τι θέλεις από μένα;"
Έπρεπε να του είχα ζητήσει το πορτραίτο μου.

Υ.Γ.: Ποτέ δεν ήμουν καλή στο να κάνω ερωτήσεις δημόσια. Στα συνέδρια, στις παρουσιάσεις, πάντα είμαι σιωπηλή. Όλοι έλεγαν στον Ηλία πόσο πολύ καλά αφομοιώνει και εν συνεχεία αποτυπώνει δημιουργικά τις επιρροές του. Διαβάζοντας το Λεοντόκαρδο, υπάρχει ένα τετρασέλιδο όπου ο υπερήρωας πλην όμως ευαίσθητος Λήο Χάρντφιλντ είναι στο κρεβάτι με την αγαπημένη του. Το σχέδιο μου έφερε στο μυαλό το (υπέροχο, πόσες φορές να το πω) Blankets, του Craig Thompson. Ισχύει η αναφορά ή όχι, Ηλία;

Αριστερά ο Craig και η Raina του Blankets, δεξιά ο Λήο και η Κασσάνδρα του Λεοντόκαρδου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s